Decizie fără precedent: Rusia, suspendată din toate competiţiile atletice! Ce şanse are să meargă la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională de Atletism a decis să suspende Rusia din toate competiţiile atletice pe o perioadă nedeterminată, în urma dovezilor legate de dopajul organizat.

În urmă cu o săptămână, o comisie mandatată de Agenţia Naţională Antidoping făcea dezvăluiri cutremurătoare despre procesul organizat de dopaj la care iau parte atleţii din Rusia.

Federaţia Internaţională de Atletism a devis în urma şedinţei de vineri să suspende provizoriu Rusia din toate competiţiile atletice. Decizia a fost luată cu o majoritate covârşitoare, 22-1 la voturi, şi a fost descrisă de preşedintele Sebastian Coe ca fiind "cea mai drastică decizie pe care puteam să o luăm, un semnal de alarmă ruşinos în legătură cu ce se întâmplă în atletism".

În urma unei audieri formale, suspendarea provizorie va fi pusă efectiv în practică, iar Rusia va avea interdicţie în a trimite sportivi la competiţiile internaţionale. Suspendarea se va aplica pe o perioadă nedeterminată, Rusia riscând să fie exclusă de la Campionatele Mondiale Indoor din luna martie a anului viitor şi de la Jocurile Olimpice de la Rio din luna august.

Ca certitudini, Rusia nu va fi admisă la Europeanul de cros din luna noiembrie şi nu va mai organiza Mondialul de juniori din 2016 şi Cupa Mondială la marş de anul viitor. 

Totuşi, dacă Rusia dă semne de cooperare şi de îndreptare, e foarte posibil ca sportivii ei să fie primiţi la Jocurile Olimpice. O comisie antidoping condusă de un norvegian se va forma în următoarele zile şi va merge la Moscova pentru a inspecta laboratoarele antidoping şi a efectua cercetări. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite