De ce s-a ales praful de naţionala feminină de handbal la JO 2016: Cristina Neagu a povestit ce s-a întâmplat la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Româncele au plecat spre Brazilia cu gândul la medalie, după bronzul cucerit la Mondialul din 2015 şi evoluţii entuziasmante în 2016.

La Rio însă, tricolorele au dezamăgit crunt, mai ales în primele două partide, cele cu Angola (19-23) şi cu Brazilia (13-26).

Chiar dacă, ulterior, au învins Muntenegru (25-21) şi Spania (24-21), Neagu şi compania n-au putut lega şi al treilea succes, iar eşecul cu Norvegia (27-28) le-a trimis acasă.

„Nu ne aşteptam la acest rezultat. Ne doream şi nici nu ne gândeam că nu o să ieşim din grupă, să jucăm sferturi de finală. Din păcate, asta e situaţia. Eu n-am simţit nicio presiune, îmi doream foarte mult o medalie, m-am pregătit toată vara numai cu gândul acesta. Din păcate, a fost acel meci pierdut împotriva Angolei, iar meciul cu Brazilia a fost aşa o continuare a stării în care ne aflam după meciul cu Angola. Ne-am trezit destul de târziu, am câştigat două meciuri importante, împotriva Muntenegrului şi Spaniei, n-am avut însă puterea nici psihică şi nici fizică să obţinem un punct împotriva Norvegiei şi am ieşit din competiţie. Nu sunt multe de spus, sunt însă multe lucruri de analizat. Nu pot să spun acum de ce am pierdut în faţa Angolei şi de n-am ieşit din grupă. Primele două meciuri au fost negre, pot să zic că au fost un dezastru“, a comentat Neagu.

Vedeta naţionalei a insistat că nici ea nu s-a aflat în cea mai bună formă la JO 2016, chiar dacă a tras echipa după ea.

„Eu nu m-am antrenat în ultimele săptămâni, am fost accidentată, nu jucasem niciun meci oficial din mai, am făcut tot ce am putut pentru echipa naţională, dar echipa naţională nu înseamnă o singură jucătoare, înseamnă şapte în acelaşi timp pe teren“, a continuat handbalista de 27 de ani.

Privind spre noul sezon, Neagu a spus: „Mergem mai departe, urmează alte competiţii. Eu am trăit foarte multe dezamăgiri de când joc handbal, dacă nu mergeam mai departe nu reuşeam însă să am şi succese. Pentru fiecare urmează acum competiţii la club, alte provocări, trebuie să ridicăm capul şi să mergem mai departe“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite