De ce crede Dulgheru că Halep nu o poate învinge pe Şarapova. Halep se luptă vineri cu o „bunicuţă“ a sportului alb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep şi Maria Şarapova. FOTO: Afp
Simona Halep şi Maria Şarapova. FOTO: Afp

În turul trei de la Flushing Meadows, românca o va întâlni pe Mirjana Lucici-Baroni (Croaţia), o veterană de 32 de ani, a cărei performanţă majoră este o semifinală pierdută la Wimbledon, în 1999. În sferturi s-ar putea interescta iarăşi cu Şarapova, care a eliminat-o în turul secund o altă româncă, pe Alexandra Dulgheru.

Simona Halep (22 de ani) a ajuns în turul trei la US Open, după ce-a eliminat-o miercuri seara pe sportiva slovacă Jana Cepelova, locul 65 WTA, scor 6-2, 6-1. 

Românca, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, o va înfrunta pentru un loc în optimi pe Mirjana Lucici-Baroni (Croaţia), locul 121 WTA, o „veterană“ de 32 de ani care a reuşit însă o surpriză în acest sezon, la US Open. 

Baroni, o jucătoare venită din calificări, a învins-o în primul tur al turneului pe Garbine Muguruza (Spania), locul 26 WTA  şi cap de serie numărul 25. În turul secund, croata a eliminat-o pe Shahar Peer (Israel), locul 155 WTA, scor 6-7 (8), 6-3, 6-2. 

Cele două tenismene sunt la prima întâlnire din carieră. 

„De obicei joc din ce în ce mai bine, de la meci la meci. Acum sunt mai încrezătoare decât la Roland Garros, acolo mi-am câştigat încrederea că pot juca bine la un turneu de Grand Slam“, a declarat Halep după victoria cu Cepelova, a 40-a a româncei în acest an (12 înfrângeri). Ana Ivanovici e lider la acest capitol, cu 48 de victorii (13 înfrângeri). 

Mirjana Lucici-Baroni FOTO Getty Images

Mirjana Lucici-Baroni (Croaţia), locul 121 WTA, o „veterană“ de 32 de ani. FOTO: Getty Images

E de remarcat că românca are parte în continuare de adversare foarte abordabile şi de un culoar destul de favorabil. După ce le-a învins pe hardul de la Flushing Meadows pe Collins (fără loc WTA) şi Cepelova (65 WTA), partida cu Lucici-Baroni pare o formalitate pentru Halep, cea mai mare performanţă din cariera viitoarei adversare a Simonei fiind o semifinală pierdută la Wimbledon, în 1999, în faţa nemţoaicei Steffi Graf. 

„Nu ştiu dacă Halep o poate învinge pe Şarapova“

Alexandra Dulgheru a fost eliminată de la US Open în turul 2, dar românca de pe locul 95 WTA a părăsit competiţia cu capul sus. Asta după ce i-a dat o replică seriosă rusoaicei Maria Şarapova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, în faţa căreia a câştigat primul set cu 6-4. 

În stilul-i binecunoscut, rusoaica a revenit însă şi a tranşat următoarele două seturi şi meciul, scor 4-6, 6-3, 6-2, într-o partidă care a durat peste două ore şi jumătate. 

La finalul ei, Dulgheru a vorbit şi despre o posibilă întâlnire dintre Halep şi Şarapova, în sferturi, potrivit tabloului competiţiei. Rusoaica o conduce pe Halep cu 5-0 la întâlnirile directe (trei victorii chiar în acest an, în finalele de la Madrid şi Roland Garros şi în sferturile de la Cincinnati), iar Dulgheru crede că statura Şarapovei (1,88 metri, 20 de centimetri mai mult decât Halep) influenţează enorm duelurile dintre cele două adversare. 

Şarapova este o luptătoare incredibilă. E foarte tenace, chiar dacă este înaltă. Simona este mult mai în formă decât mine, fizic e mai bine pregătită, însă nu ştiu dacă o poate bate. Halep este mai mică de înălţime şi asta se simte în meciurile pe care le-am văzut cu ele. Trebuie să acopere mult mai mult teren decât Şarapova şi până la urmă şi ea oboseşte“, a spus Dulgheru. 

40 de victorii şi 12 înfrângeri are Halep în anul 2014, la fel ca şi Maria Şarapova (rusoaica a înregistrat doar 9 înfrângeri). 

Au fost cinci românce în turul 2!

În afara de Simona Halep şi Alexandra Dulgheru, alte trei românce au fost prezente pe tabloul principal de la US Open. Irina-Camelia Begu (61 WTA) a părăsit competiţia în turul 2, învinsă de Roberta Vinci (Italia, locul 30 WTA), la fel ca şi Monica Niculescu (68 WTA), care a pierdut joi seară în faţa Barborei Zahlavova Strycova (Cehia, 29 WTA), scor 6-4, 4-6, 2-6.

Sorana Cîrstea (80 WTA) joacă vineri dimineaţă, după ora 4.00, cu Eugenie Bouchard (8 WTA). 

Vezi şi 

Simona Halep debutează la US Open. Cum poate românca să devină numărul 1 mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite