De ce a fost dat afară Bogdan Burcea: Explicaţii oferite de preşedintele FRH, Alexandru Dedu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce se ştia, de la finalul anului trecut, s-a oficializat, astăzi: selecţionerul naţionalei feminine de handbal a plătit cu postul său pentru cel mai slab European din istoria primei reprezentative.

Bogdan Burcea (48 de ani) e istorie pentru naţionala feminină! În locul său va fi instalat Adrian Vasile (38 de ani), actualmente la CSM Bucureşti, chiar dacă federaţia n-a confirmat, deocamdată, această mutare.

În schimb, preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a explicat modul în care a fost îndepărtat Burcea al cărui contract, oricum, expirase la data de 30 decembrie. 

E nevoie de o precizare importantă: decizia schimbării lui Burcea s-a luat, fără ca preşedintele FRH, dar şi secretarul general al federaţiei, Cristina Vărzaru, să aibă drept de vot.

Ce a spus Alexandru Dedu?

*S-a dorit să se găsească soluţii pentru apropierea naţionalei de Olimpiadă. Şedinţa s-a făcut azi pentru că tuturor ne-a făcut bine să gândim la rece şi să luăm deciziile cele mai bune. Actualul staff tehnic nu va continua la lotul naţional. Au fost 12 voturi împotrivă, 5 pentru păstrarea staffului şi 2 voturi anulate.

*Au fost nominalizaţi opt tehnicieni pentru postul de selecţioner, iar eu îi voi contacta pe primii patru, în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul e Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea şi apoi, la egalitate, domnul Paşca şi Roşca. Dacă eşuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, şi tot aşa.

*Nu-mi place ca următorul selecţioner să fie şi la un club, dar şi la naţională, nu sunt de acord. Dar dacă cei din Comisia Tehnică aşa au hotărât, aşa se va face. Până la finalul săptămânii, sper să ajung la un acord cu un antrenor pentru că trebuie stabilit staff tehnic, strategie şi tot ce e nevoie pentru a fi pregătiţi de turneul olimpic.

*Nu e deloc timp, Comisia Tehnică a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puţine într-un timp atât de scurt.

Turneul preolimpic

*20 martie: România - Thailanda

*21 martie: Norvegia - România

*22 martie: Muntenegru - România

Meciurile vor fi găzduite de Podgorica (Muntenegru). Primele două clasate vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august 2021).

Euro 2020, ierarhia finală

1. Norvegia

2. Franţa

3. Croaţia

4. Danemarca

5. Rusia

6. Olanda

7. Germania

8. Muntenegru

9. Spania

10. Ungaria

11. Suedia

12. ROMÂNIA

13. Serbia

14. Polonia

15. Cehia

16. Slovenia

România la Euro 2020

Grupa D

*19-22 cu Germania

*28-24 cu Polonia

*20-28 cu Norvegia

Grupa Principală II

*20-25 cu Croaţia

*24-26 cu Ungaria

*24-35 cu Olanda

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite