De ce a ajuns România o echipă de duzină: Explicaţii dureroase date de Bogdan Burcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burcea

În ultimele două competiţii oficiale la care au participat, Mondialul din 2019 şi Euro 2020, handbalistele au înregistrat un total de patru victorii în 14 meciuri!

Dintre care două victorii cu formaţii liliputane, Senegal şi Kazahstan. 

Având în vedere acest tablou sumbru, ultima conferinţă a naţionalei, susţinută în Danemarca, a devenit un prilej pentru selecţionerul Bogdan Burcea de a trage un puternic semnal de alarmă în privinţa viitorului.

„Eu port responsabilitatea acestui rezultat, dar el e o consecinţă a ce s-a întâmplat în ultimii ani. Putem lua bun faptul că, în Danemarca, nişte jucătoare au avut oportunitatea să se exprime, să capete mai multă încredere. Handbalul feminin a hrănit România mulţi ani cu rezultate, dar trebuie să recunoaştem că, cel puţin la acest European, n-am reuşit mai nimic. Turneul preolimpic şi calificările trebuie considerate obiective intermediare. Handbalul românesc şi naţionala au nevoie de reconstrucţie. Trebuie făcută o strategie urgent. Trebuie să fim realişti, dacă nu suntem, ne scufundăm“, a spus Burcea. 

Întrebat dacă va continua pe banca naţionalei, în condiţiile în care contractul său expiră la 30 decembrie, selecţionerul a lăsat de înţeles că va pleca doar dacă federaţia va decide acest lucru: „Clar, n-aş abandona această echipă, nu sunt omul care să se dea la o parte, însă noi, cei care am fost aici, putem oferi nişte concluzii oricărui antrenor care va fi la cârma echipei naţionale“.

România la Euro 2020

Grupa D

*19-22 cu Germania

*28-24 cu Polonia

*20-28 cu Norvegia

Grupa Principală II

*20-25 cu Croaţia

*24-26 cu Ungaria

*24-35 cu Olanda

România la Mondialul din 2019

Grupa C

*16-31 cu Spania

*29-24 cu Senegal

*22-20 cu Kazahstan

*26-27 cu Muntenegru

*28-27 cu Ungaria

Grupa Principală II

*18-27 cu Rusia

*22-34 cu Suedia

*20-37 cu Japonia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite