Şeful handbalului românesc, reacţie după dezastrul de la Europene: Ce se va întâmpla cu naţionala feminină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Dedu, preşedinte FRH
Alexandru Dedu, preşedinte FRH

Alexandru Dedu a fost arătat cu degetul pentru căderea liberă a fetelor, după ce, oricum, la băieţi, ne-am dus în cap de ani buni.

După un Mondial dezamăgitor în 2019, încheiat cu o clasare pe locul 12 în Japonia, naţionala feminină de handbal a „reuşit“ să producă un dezastru istoric şi la Europene, locul 12 din 16. Ceea ce înseamnă cel mai slab rezultat al tricolorelor la o asemenea competiţie în toată istoria handbalului românesc.

Această contraperformanţă a atras, din nou, critici şi spre conducerea federaţiei, principalul vizat fiind preşedintele Alexandru Dedu. „Invizibil“ pe durata Euro 2020, acesta a rupt tăcerea acum şi, într-un interviu acordat pentru fanatik.ro, a explicat ce urmează pentru naţionala feminină. Dedu a lăsat de înţeles că, în primul rând, componenţa băncii tehnice se poate schimba.

Dedu a confirmat astfel ceea ce a dezvăluit Gheorghe Tadici pentru „Adevărul“, cel care a şi indicat numele antrenorului care îl poate înlocui pe actualul selecţioner, Bogdan Burcea.

Ce a spus Alexandru Dedu?

Mi-ar fi plăcut să fie mai bine. Eu speram să ne ducem între 1-6, 1-8. Dar, repet, la cald nu e OK să iei hotărâri. E bine să stai să te gândeşti. Comisia Tehnică se va întruni, vom vedea cum putem să facem ca lucrurile să fie mai bune într-un viitor apropiat.

*Nu pot să mă pronunţ în momentul ăsta. Apropo de chestia asta, aşa cum Burcea şi Licu au fost propuşi de Comisia Tehnică, tot Comisia Tehnică e măsură să ia nişte decizii legate de viitorul apropiat al echipei naţionale.

*Normal că nu sunt foarte mulţumit, foarte satisfăcut. Mă aşteptam la orice, de la primul loc până la ultimul loc, fiindcă nu poţi avea multe repere în situaţia dată. A fost un Campionat European totalmente atipic, dar, sincer, mi-ar fi plăcut să fie mai bine de atât.

*Cel mai important lucru e că am încercat să avem activitate, că am reuşit să mergem cu competiţiile noastre înainte în momentele în care greu se putea începe.

*Am fost pionieri în sporturile de echipă, lăsând la o parte fotbalul, care e outdoor, atât din punct de vedere sportiv, competitiv cât şi material, de asigurare a resurselor. Sunt mândru de ceea ce colegii mei au făcut până în momentul de faţă.

*Pe mine să mă întrebe vocile alea (n.r. - cei care au criticat federaţia) dacă fetele s-au pregătit bine, dacă fetele au stat într-un hotel decent, dacă au mâncat bine, dacă au avut tot ceea ce le trebuie. Aici mă pot întreba şi voi răspunde fără nici cea mai mică problemă.

*Partea tehnică e partea tehnică. A, că îmi doresc să fie mai bine, a, că eu semnez în numele federaţie un contract cu antrenorii principali şi staffurile în general, asta e adevărat …

*Referitor la voci, pot spune că e un laitmotiv, sunt exact aceleaşi acuze, cu alte cuvinte. Sunt sătul! Să pună mâna să construiască, să pună mâna să vină cu plus valoare, să facă ceva, pentru că de comentat e uşor. Trăim vremuri grele şi încercăm să facem lucruri.

România la Euro 2020

Grupa D

*19-22 cu Germania

*28-24 cu Polonia

*20-28 cu Norvegia

Grupa Principală II

*20-25 cu Croaţia

*24-26 cu Ungaria

*24-35 cu Olanda

România la Mondialul din 2019

Grupa C

*16-31 cu Spania

*29-24 cu Senegal

*22-20 cu Kazahstan

*26-27 cu Muntenegru

*28-27 cu Ungaria

Grupa Principală II

*18-27 cu Rusia

*22-34 cu Suedia

*20-37 cu Japonia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite