De ce a ajuns Liverpool să câştige pentru a 8-a oară Cupa Angliei. Răspunsul: Neuro11

0
0
Jurgen Klopp
Jurgen Klopp

Liverpool a câştigat pentru a opta oară Cupa Angliei, prima dată din 2006, după ce s-a impus la loviturile de departajare, scor 6-5, cu Chelsea.

Este al doilea trofeu obţinut de Livepool în acest sezon, după Cupa Ligii, în care elevii lui Jurgen Klopp au triumfat tot la penaltiuri şi tot în faţa celor de la Chelsea. 

Deşi unii consideră că loviturile de departajare sunt o loterie, Jurgen Klopp a avut o altă explicaţie pentru noul său succes: "Lucrăm cu o companie - patru băieţi, se numesc Neuro11 - pe care i-am contactat acum doi ani, cred. Unul dintre ei este un neurosavant, un german, şi ne-a spus: <Putem să vă antrenăm la penaltiuri>. Am întrebat: <Serios? Sunt interesat>. Au venit, am lucrat împreună şi acest trofeu este şi al lor, la fel Cupa Ligii".

Dar aceast antrenament psihic nu l-a împiedicat pe Sadio Mane să rateze un penalti la loviturile de departajare după ce Azpilicueta făcuse la fel pentru Chelsea. Senegalezul a pierdut duelul cu compatriotul său, portarul Edouard Mendy, iar Jurgen Klopp crede că a avut un rol în acest eşec.

"Penaltiul lui Sadio a fost cel puţin 50 la sută vina mea, pentru că trebuie să-i laşi pe băieţi să facă ce vor să facă, dar lui Sadio i-am spus: <Portarul te cunoaşte perfect, aşa că fă exact opusul a ceea ce ai de gând să faci>. De multe ori în viaţa mea mi-am dat seama că uneori e mai bine să-ţi ţii gura închisă! Ei bine, până la urmă am scăpat cu bine şi acest trofeu înseamnă mult pentru noi", a afirmat tehnicianul german, potrivit lequipe.fr.

Liverpool rămâne astfel în cursa pentru a realiza cvadrupla istorică în acest sezon, în care mai are de jucat finala Ligii Campionilor cu Real Madrid şi în care mai speră la titlul în Premier League.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite