David Popovici, prea puţin promovat în România: În ce reclame a apărut, în ultimii ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popovici

În Statele Unite ale Americii, sportivi de talia lui David Popovici sunt asaltaţi pentru campanii publicitare. În România, din păcate, lucrurile nu stau aşa.

David Popovici e plătit din bani publici de către Clubul Sportiv Dinamo. Salariul său: 7.000 de euro pe lună.

„O să apară, peste cât timp oare, specialiştii care să ne spună că nu merită aceşti bani sau că este plătit din banii lor. Sau că, dacă Popovici nu ar primi acei bani de la stat, le-ar creşte lor salariul! Ne place sau nu, trebuie să realizăm că sportul în România, fără bani publici, ar fi mort“, a scris jurnalistul Marian Ursescu în articolul său pentru Eurosport. 

Finanţarea sportului din bani publici e o practică inexistentă în Statele Unite, dar şi în multe alte ţări cu rezultate uriaşe în acest domeniu. Diferenţa faţă de România e că, în aceste ţări, sportivii mari, de talia lui Halep şi Popovici, câştigă enorm de pe urma contractelor de publicitate. Ceea ce nu se întâmplă la noi. 

În cazul lui Popovici, acesta a apărut, acum vreo doi ani, în nişte reclame pentru un ulei de ficat de cod norvegian, după cum se poate vedea mai jos:

Şi, după Jocurile Olimpice de la Tokyo, a mai prins un contract de publicitate, alături de Robert Glinţă, promovând nişte produse alimentare. Şi cam atât.

Edenia
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite