Danezii fac o plecăciune în faţa Cristinei Neagu: ce au spus antrenorul şi portarul nordicelor despre vedeta României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când o jucătoare înscrie jumătate dintre golurile echipei sale, cu siguranţă, va primi aplauze şi din partea adversarelor, iar exact asta s-a întâmplat după partida Danemarca - România (30-31) din sferturile Campionatului Mondial.

Cristina Neagu e deja în pole-position pentru a fi aleasă cea mai bună jucătoare de la acest turneu final, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Prestaţia sportivei de 27 de ani a fost aplaudată şi de stafful echipei daneze, după un meci formidabil pe care „Adevărul“ vi l-a oferit aici.

„Neagu a făcut lupta grea pentru noi, provocând o mare dezamăgire în sală. Am încercat orice, diferite lucruri, pentru a o opri, dar am dat greş. A fost prea bună pentru noi! Chiar dacă am blocat-o tot timpul, ea ne-a depăşit“, a declarat antrenorul Klavs Bruun Jorgensen, potrivit Digi Sport.

Neagu a fost remarcată şi de portarul Poulsen, chiar dacă aceasta i-a parat o aruncare de la 7 metri în ultima secundă din timpul regulamentar: „Neagu a făcut ceea ce ştie mai bine. E cea mai bună jucătoare de handbal din lume!“.

*Ai ratat Danemarca – România? Acum ai înregistrarea unui meci de copiat pe calculator şi pus la colecţie

Veste uriaşă pentru fanii naţionalei. Meciul cu Norvegia poate fi urmărit în direct de toată lumea

Reacţii după performanţa Cristinei Neagu 

Şi fostul fostul selecţioner al României, Radu Voina a avut cuvinte de laudă la adresa celei mai bune jucătoare a meciului Danemarca - România 30-31:

"A fost un meci extraordinar. Am făcut un meci mai bun decât contra Braziliei, jos pălăria! A fost un meci interzis cardiacilor, a fost tensiune enormă, prelungiri, spectacol. Pentru noi, care am tremurat acasă şi am stat cu sufletul la gură, a fost ceva imens, dramatic. Cred că e ultimul lucru care i se poate reproşa Cristinei. A făcut un meci monstruos în sensul bun al cuvântului", a spus Radu Voina la Dolce Sport.

Imediat după terminarea partidei, Cristina Neagu, jucătoarea care a fost, pur şi simplu, de neoprit în confruntarea cu Danemarca, a vorbit la Dolce Sport:

„Sunt extrem de fericită. Am ratat acel 7 metri care putea să ne coste calificarea. Acestea sunt momentele cele mai grele din viaţa unui sportiv. Am câştigat meritat împotriva absolut tuturor. Şi când zic tuturor, mă refer tuturor. Sunt extrem de mândră de această echipă şi să le fie ruşine celor care ne-au criticat. S-au grăbit să ne critice după cele trei înfrângeri la rând în grupe. Când spunem că jucăm pentru noi, ne referim pentru noi, pentru familiile noastre şi pentru cei care ne-au susţinut atunci când am pierdut şi când am câştigat. Cu Norvegia n-am câştigat niciodată în ultimii zece ani. Vedem ce va fi. E un moment mare acum pentru handbalul românesc“, a declarat MVP-ului partidei cu Danemarca.

Danemarca - România 30-31: meci fabulos la Herning

Echipa naţională de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 după prelungiri, reprezentativa ţării gazdă, şi va întâlni selecţionata Norvegiei în penultimul act al competiţiei.

Marcatoarele echipei României au fost Neagu - 15 goluri, Brădeanu - 5, Manea - 3, Nechita - 3, Buceschi - 3, Ardean-Elisei - 2, iar pentru Danemarca s-au remarcat L. Jorgensen 5 goluri, Hansen, tot 5.

Citeşte şi:

Semifinala cu Norvegia va avea loc vineri, de la ora 21.45 (Dolce Sport). 

CLICK aici pentru a afla totul despre naţionala Norvegiei

Mărturia portarului Danemarcei, după ce a fost lovită cu mingea în faţă de Cristina Neagu. Cu ce viteză a aruncat 

„Cristina Neagu a fost un monstru“. Comparaţie inedită a jucătoarei noastre, după ce a spulberat Danemarca

Danemarca - România 30-31: meci fabulos la Herning. Neagu, 15 goluri. Nechita ne-a trimis în semifinale

Neagu, un fel de Messi al handbalului feminin: „Am închis gura tuturor. Să le fie ruşine celor care ne-au criticat“

România este pentru a noua oară între primele patru echipe ale lumii la handbal feminin. Bilanţul de până acum

Nu e handbalistă, ci „extraterestră“: ce o aşteaptă pe Cristina Neagu după un Campionat Mondial de senzaţie

O calificare trăită cu lacrimi în ochi: cine a plâns după succesul fabulos obţinut de România în sferturile Mondialului

Un antrenor în pragul leşinului: cum a trăit Ryde victoria cu Danemarca şi cu ce a comparat rezultatul de la Herning

"Cristina Neagu a fost un monstru". Comparaţie inedită a jucătoarei noastre

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite