„Cutremur“ japonez la New York: Naomi Osaka a surclasat-o pe Serena Williams şi e noua campioană de la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Osaka

O finală desprinsă parcă din filme, în care o puştoaica de 20 de ani şi-a întâlnit idolul de o viaţă, s-a încheiat cu o mare surpriză.

Naomi Osaka (19 WTA) e de ceva vreme considerată de specialişti drept jucătoarea care poate deveni noua stea a circuitului feminin, iar, începând de astăzi, japoneza nu mai e doar o promisiune, ci o certitudine.

La New York, în prima ei finală de Grand Slam din carieră, sportiva asiatică a dat de un monument al tenisului feminin, Serena Williams, cea care a bifat a 31-a finală de Grand Slam din carieră.

Osaka a jucat însă cu o dezinvoltură incredibilă şi, în primul set, a spulberat-o pe favorita tribunelor! La 1-1, Osaka s-a dezlănţuit, a luat patru game-uri la rând, s-a dus la 5-1, după care a închis setul la 6-2.

În actul secund, meciul a fost ceva mai strâns, dar Osaka a arătat o maturitate incredibilă. Chiar dacă Williams s-a dus la 3-1, japoneza a avut o revenire de senzaţie: a luat patru game-uri la rând şi s-a distanţat la 5-3!

Abia la acest scor, fostul lider mondial a punctat pe tabelă, a făcut 5-4, însă Osaka a urmat la serviciu. Iar puştoaica de 20 de ani şi-a controlat nervii şi a ajuns la 40-15. A irosit, totuşi, prima minge de meci, dar a valorificat-o pe a doua şi e noua campioană de la US Open.

Începând de luni, Naomi Osaka va urca 12 locuri în clasamentul mondial, urmând să ajungă pe 7. Serena Williams, aflată la a doua finală de Grand Slam pierdută în acest an, va urca şi ea spectaculos în ierarhia WTA, de pe 26 până pe 16.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Scene şocante la US Open: Serena şi-a ieşit din minţi, l-a făcut „hoţ“ pe arbitru de scaun şi a izbucnit în lacrimi

VIDEO Serena, „turbată“: Discursul lui Williams după o finală explozivă pierdută la US Open. Acuze grave de discriminare

3.800.000 de dolari va primi Naomi Osaka pentru victoria de la US Open 2018. Serena Williams va încasa 1.850.000 de dolari.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite