Dramă la US Open: Finala masculină s-a stabilit după ce liderul mondial s-a retras în timpul semifinalei. Urmează un duel colosal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici
Novak Djokovici

Accidentările au făcut ravagii la US Open, fiind clar că, pe finalul sezonului, sportivii sunt istoviţi din cauza efortului depus.

Probabil, cei mai mulţi iubitori ai tenisului au sperat să vadă o finală Nadal - Djokovici la US Open 2018. Fanii nu vor avea însă parte de meciul pe care şi l-au dorit.

Asta pentru că Rafael Nadal (1 ATP) s-a accidentat la scorul 2-2, în primul set al confruntării cu Juan Martin del Potro (3 ATP). De aici încolo, Nadal a tot sperat că va trece peste problema de la genunchiul său, a cerut şi intervenţia medicului, însă situaţia s-a tot înrăutăţit. Atât din punct de vedere medical, cât şi al scorului de pe tabelă.

Într-un final, liderul mondial s-a retras după al doilea set, când era condus cu 6-7, 2-6. E pentru a doua oară în acest an, când Nadal e nevoit să se retragă în timpul unui meci de Grand Slam. Prima dată s-a întâmplat în ianuarie, în sferturile de la Australian Open, cu Marin Cilici. 

Djokovici, victorie lejeră

În cealaltă semifinală, lucrurile au fost simple. Novak Djokovici (6 ATP) l-a învins, fără probleme, pe japonezul Kai Nishikori (19 ATP), scor 6-3, 6-4, 6-2. Partida a durat două ore şi 22 de minute.

În finala de duminică (ora 23.00, Eurosport), Djokovici are şansa de a cuceri trofeul la US Open pentru a treia oară, după victoriile din 2011 şi 2015. 

Del Potro are un singur Grand Slam în palmaresul său de până acum, cel de la US Open 2009, atunci când l-a învins pe Roger Federer într-un meci dramatic, de cinci seturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite