România, luată în râs de BBC și L'Equipe după umilința cu Scoția. Se rugau pentru fluierul final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naționala de rugby a României  a suferit a treia înfrângere consecutivă la Cupa Mondială din Franța, 0-84 cu Scoția, cea mai drastică înfrângere a ”stejarii" la un turneu final. ”Tricolorii” mai au un meci la dispoziție pentru a mai spăla un pic din rușinea de până acum, cu Tonga, pe 8 octombrie.

Scoțienii, cu 3 pași înaintea românilor pe tot parcursul partidei. Foto getty Images
Scoțienii, cu 3 pași înaintea românilor pe tot parcursul partidei. Foto getty Images

Marile publicații ale lumii au scris despre înfrângerea "Stejarilor", L'Equipe și BBC notând că scorul putea căpăta proporții și mai mari. "Începe să devină puţin obositor: după primul sfert de oră, suspansul se evaporă. Iar după o oră de joc într-o singură direcţie, te întrebi dacă se va atinge pragul de o sută de puncte.

După ce au fost zdrobiţi de Irlanda (82-8) şi apoi de Africa de Sud (76-0), bieţii români mai au acum un singur meci cu Tonga pentru a-şi salva onoarea şi a pleca de la această Cupă Mondială cu o victorie", a scris cotidianul L'Equipe.

”Stejarii” s-au zbătut în zadar pentru a-i opri pe ”ciulini”. Foto Getty images
”Stejarii” s-au zbătut în zadar pentru a-i opri pe ”ciulini”. Foto Getty images

"La 77-0, românii arătau ca nişte oameni care se rugau pentru fluierul final. Scoţia părea înfometată de mai mult şi a dus scorul la 84-0", a notat și BBC.

România a fost învinsă de Scoția, care a jucat cu echipa a doua, primind 12 eseuri În prima repriză, ”stejarii” au rămas la un moment dat cu doar 12 jucători pe teren, după cartonaşe galbene succesive primite din cauza indisciplinei în joc. Singurele momente mai bune de joc ale tricolorilor au fost la jumătatea reprizei a doua, când au reuşit să aibă o prezenţă ceva mai consistentă în 22-ul advers, dar fără niciun rezultat concret pe tabela de marcaj.

Scoţia păstrează încă şanse de a se califica în sferturi la Cupa Mondială de rugby, dar este nevoită să învingă, într-un meci de zile mari, Irlanda, ocupanta primului loc în grupă, săptămâna viitoare.

România la Cupa Mondială de rugby

8-82 cu Irlanda

0-76 cu Africa de Sud

0-84 cu Scoția

”Stejarii” mai au un meci de disputat, pe 8 octombrie, cu Tonga, o echipă de valoarea noastră.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite