Cupa Confederaţiilor 2017 din Rusia va fi transmisă de Televiziunea Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neymar şi Brazilia au câştigat ultima ediţie a competiţiei
Neymar şi Brazilia au câştigat ultima ediţie a competiţiei

Cea de-a zece ediţie a Cupei Confederaţiilor, care se va desfăşura în Rusia, în intervalul 17 iunie – 2 iulie, va fi transmisă în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Televiziunea Română va transmite în direct toate meciurile de la Cupa Confederaţiilor de pe cele patru stadioane care vor găzdui meciurile: Zenit Arena (Sankt Petersburg), Kazan Arena (Kazan), Otkrytiye Arena (Moscova) şi Fisht Olympic Stadium (Soci).

Transmisiunile în direct vor începe cu meciul Rusia - Noua Zeelandă, care se va juca sâmbătă, de la ora 17.50, la Sankt Petersburg. Meciurile vor fi comentate de Marian Olaianos, Emil Hossu-Longin, Dragoş Bocanaciu şi Bogdan Tomulică. În fiecare an care precede Campionatul Mondial de fotbal se organizează, în aceeaşi ţară gazdă, Cupa Confederaţiilor - ca un ultim test de verificare. 

În afară de ţara gazdă, la competiţie participă cele mai bune echipe ale sezonului: deţinătoarea Cupei Mondiale (Germania - câştigătorea Campionatului Mondial de Fotbal din 2014), împreună cu învingătoarele celor şase campionate ale confederaţiilor: UEFA (Portugalia - câştigătorea Campionatului European de Fotbal din 2016), CONMEBOL (Chile - câştigătorea Copa América 2015), AFC (Australia- câştigătorea Cupei Asiei AFC 2015), CAF (Camerun- câştigătorea Cupei Africii pe Naţiuni 2017), CONCACAF (Mexic - campioana CONCACAF Gold Cup 2015) şi OFC (Noua Zeelandă - câştigătorea Cupei Oceaniei pe Naţiuni 2016). Portugalia, Chile şi Rusia participă pentru prima dată la Cupa Confederaţiilor, în timp ce Brazilia, care are trei trofee, va fi absentă.  Chiar dacă este un turneu amical, echipele luptă pentru premiile în bani: 5 milioane de dolari pentru câştigătoare, 4,5 milioane pentru echipa finalistă, 3,5 mililoane pentru ocupanta locului trei, 3 milioane pentru echipa de pe locul 4, şi câte 2 milioane de dolari pentru reprezentativele eliminate în faza grupelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite