Cum şi-a cunoscut Ivan Patzaichin marea iubire a vieţii: „Cu chiu cu vai, am invitat-o la o cafea de ziua mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sotia lui patzaichin

Ivan Patzaichin, 71 de ani, a decedat, duminică, la Spitalul Elias din Capitală, acolo unde, în ultimele trei luni, s-a luptat cu o boală necruţătoare.

Legendarul canoist a fost un exemplu de urmat nu doar în lumea sportului, ci şi în viaţa de familie. Patzaichin a cunoscut-o pe soţia sa, Georgiana, în urmă cu 46 de ani, împreună cu care a format un cuplu până la sfârşitul vieţii. În urmă cu 6 ani, multimplul campion olimpic a povestit în amănunt, pentru oamenidepoveste.ro, cum a început povestea dragoste dintre ei doi.

„Era prin ’75, îmi făceam de lucru la maşină. Nu de alta, dar era 23 August, aveam liber şi, cum eram un tinerel cuminţel, nu găsisem altceva mai bun de făcut. Aşa cum eram, băgat cu totul sub maşină, văd, la un moment dat, o pereche de picioare înfipte bine pe tocuri. Erau cele mai lungi picioare pe care le văzusem vreodată. Nu se mai terminau… Timid, timid, dar am sărit ca un arc. M-am dus imediat după ea, după stăpâna picioarelor, am încercat să intru în vorbă… Nimic, m-a pus imediat la punct. N-am renunţat însă, am luat-o pe ocolite

De când am văzut-o prima dată, n-am mai avut linişte. M-am interesat pe la colegele ei şi, cu chiu cu vai, prin intermediari, am invitat-o la o cafea de ziua mea, pe 26 noiembrie. A fost de ajuns. Anul următor, în februarie, eram deja căsătoriţi! A fost, cred eu, dragoste la prima vedere. Perechea de pantofi cu care era încălţată atunci, o mai are şi acum”, a povestit Ivan pentru sursa citată. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite