Cum s-au folosit anti-vacciniştii de cazul Eriksen! Drama fotbalistul a alimentat o teorie a conspiraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christian Eriksen prăbuşit pe teren - meciul Danemarca - Finlanda - EURO 2020 - 12 iun 2021 / FOTO AFP

Cazul fotbalistului danez prăbuşit pe gazonul arenei „Parken“ din Copenhaga a încercat să fie exloatată şi de către cei care se poziţionează împotriva vaccinării COVID-19

Odată cu mesajele de încurajare şi de susţinere pentru Christian Eriksen, care a fost la un pas de moarte în timpul meciului Finlanda - Danemarca, pe reţelele de socializare şi-a făcut loc şi o teorie a conspiraţie. Conform acesteia, problemele de sănătate ale fotbalistului ar fi fost un efect advers al vaccinării împotriva Covid-19, Eriksen fiind injectat cu serul Pfizer pe 31 mai.

Pentru a da un iz de credibilitate, numele doctorului echipei Inter Milano, clubul la care evoluează danezul, a fost implicat în această poveste, acestuia atribuindu-se o declaraţie inventată făcută la Radio Sportiva.

Ştirea s-a rostogolit imediat pe reţelele sociale, iar postul de radio, clubul şi medicul au fost nevoiţi să vină cu dezminţiri.

"Informaţia este falsă. Noi nu am dat nicio declaraţie a staff-ului medical al lui Inter despre starea de sănătate a lui Eriksen", a transmis Radio Sportiva.

Giuseppe Marotta, CEO-ul celor de la Inter, a avut o reacţie mult mai vehementă: "Eriksen nici nu a avut COVID şi nici nu a făcut vaccinul. Toţi idioţii care atribuie problemele lui efectelor vaccinului să facă bine să tacă din gură"

La rândul lui, Piero Volpi, medicul echipei Inter, a declarat pentru AP, că mijlocaşul danez a trecut cu bine toate examenele medicale la care a fost suspus de la sosirea lui la Milano, în ianuarie 2020.

Finlanda, debutantă la un turneu final european, a învins Danemarca, la Copenhaga, cu scorul de 1-0, într-un meci din grupa B. În minutul 43 al meciului, jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare. Fotbalistul a fost transportat de urgenţă la spital, pentru ca, ulterior, să se anunţe că se află în afara oricăui pericol, iar meciul a fost reluat după aproape două ore.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite