Cum îşi revine Halep ? „Dacă vorbim mai puţin despre ea, i-ar fi mai bine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep Angelique Kerber Cluj

Simona Halep va coborî începând de luni pe locul 7 în clasamentul WTA. Asta după ce constănţeanca a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Stuttgart, fiind învinsă de Laura Siegemund.

Roberta Vinci (numărul 8 WTA) ar fi putut să treacă peste Halep în ierarhia mondială, dacă se califica în semifinale la Stuttgart, însă jucătoarea italiană a fost învinsă, vineri, în sferturile de finală, de aceeaşi Laura Siegemund, care a trecut apoi, în semifinale, şi de Agnieszka Radwanska (numărul 2 WTA). 

Angelique Kerber, numărul 3 WTA şi favorită numărul 2, a câştigat turneul de la Stuttgart, pentru a doua oară în carieră, după ce a trecut în finală de compatrioata sa Laura Siegemund, numărul 71 WTA, scor 6-4, 6-0. Kerber a obţinut al doilea titlu în acest sezon, după ce s-a impus şi la Australian Open, în timp ce Laura a jucat prima finală din cariera sa.

„Fără agresivitate, nu se mai poate astăzi”

Fostul tenisman Andrei Pavel a explicat scăderea de formă a jucătoarei care termina anul 2015 pe locul 2 în ierarhia WTA prin faptul că şi-a pierdut încrederea în forţele proprii. „M-a surprins incredibil, nu ştiam ce să cred. Ştiu că la Fed Cup a avut o problemă la picior. A fost o surpriză mare. Dar am văzut că Laura Siegemund a bătut-o şi pe Roberta Vinci. Poate Simona şi-a pierdut încrederea. Ea a avut un an incredibil, iar acum toată lumea se întreabă de ce a pierdut meciul ăla sau ăla. Acum vreo trei ani nimeni nu întreba de ce a pierdut fiecare meci. Până la urmă şi celelalte sunt jucătoare. Acum Simona încearcă să îşi reintre în formă, dar mai întâi trebuie să fii 100% apt ca să poţi da randament”, a spus Pavel. De asemenea, Ilie Năstase, primul număr 1 din istoria ATP, a declarat că ar fi bine ca Simona Halep să ia o pauză mai lungă pentru a-şi rezolva definitiv problemele medicale. „Ea trebuie să se oprească, zece zile, o lună, să se facă bine, unde are probleme. Apoi să o ia de la început. O să aibă un mic dezavantaj pentru că nu a jucat trei săptămâni, dar eu aşa aş face în locul ei. Să nu mai aibă probleme că o doare piciorul sau că nu poate să respire. Ca să nu mai existe nicio scuză. E risc mare să stai aşa pentru că te poţi accidenta rău de tot şi să nu mai poţi juca”, a afirmat fostul mare tenisman. 

Tot pentru o pauză optează şi Sever Dron, fost coleg cu Ilie Năstase şi Ion Ţiriac în echipa de Cupa Davis a anilor 1969-1971. „Despre Simona, poate că dacă vom vorbi mai puţin i-ar fi mai bine. Să o lăsăm să-şi regăsească ritmul. Nu trebuie să o îngropăm, trebuie să-i mulţumim pentru ceea ce a făcut până acum. Poate că o pauza nu i-ar strica, dar trebuie să se prezinte la anumite turnee. E clar că şi-a pierdut din agresivitate, iar fără agresivitate nu se mai poate în ziua de azi. Simona ar trebui sa uite rezultatele din ultima perioadă şi sa practice tenisul ei cel mai bun”, a explicat Dron, într-o intervenţie la Sport Total FM.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite