Cum a fost posibilă coregrafia care a ridiculizat Steaua: iată ce i s-a prezentat lui Gigi Becali înainte de meci şi ce a ieşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Stelei a fost batjocorit de fanii „câinilor“: s-a aşteptat la o coregrafie care să marcheze 30 de ani de la Sevilla, dar s-a trezit cu următorul mesaj: „Doar Dinamo Bucureşti“.

Steaua a suferit două umilinţe, marţi, pe „Arena Naţională“. Dacă dezastrul de pe teren se poate explica printr-o diferenţă logică de valoare între echipe, în schimb, cel din tribune i se datorează, în exclusivitate, lui Gigi Becali.

Pe scurt: un grup de suporteri dinamovişti, care s-au recomandat drept stelişti, i-au prezentat patronului roş-albaştrilor o machetă pentru o coregrafie specială. Aceasta ar fi trebuit să marcheze 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni.

image

Latifundiarul din Pipera şi-a dat acceptul. Rezultatul? Pe scaunele spectatorilor au fost puse nişte veste cu care fanii s-au îmbrăcat, realizând următorul mesaj: „Doar Dinamo Bucureşti“.



Când a văzut ce se întâmplă în tribune, crainicul „Arenei Naţionale“ le-a cerut suporterilor, în disperare de cauză, să se dezbrace de vestele găsite pe scaune şi să stea jos!

Întreg episodul a „explodat“ în presa internaţională. ESPN, Fox Sports, Mais Futebol, Record, Globoesporte, Sports Illustrated şi Gazzetta dello Sport au fost doar câteva dintre site-urile şi ziarele care au scris pe larg despre „farsa secolului“. „Oficialii Stelei au înroşit, după o farsă pusă la cale de rivalii de la Dinamo prin care coregrafia pentru meciul cu Manchester City a fost sabotată. Patronul Stelei, Gigi Becali, a aranjat realizarea unei coregrafii prin care să marcheze împlinirea a 30 de ani de la victoria din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986. Totuşi, când mozaicul uriaş a fost <<descoperit>>, mesajul afişat a fost: <<Doar Dianamo Bucureşti>>“, a notat „The Guardian“.

Becali: „Şi ce dacă am fost păcăliţi?“

După meci, latifundiarul din Pipera a dezvăluit mecanismul prin care a fost păcălit de fanii „câinilor“. „Au venit nişte băieţi din Elveţia sau din Olanda că vor să facă ei gratuit o coregrafie. Faceţi, bă. Eu am zis că nu dau niciun ban şi ei au zis că fac pe gratis. Bine, mă, faceţi pe gratis. Când a apărut mesajul, nu înţelegeam ce scrie de sus. Credeam că scrie «30 de ani de la Sevilla». Să zicem că am fost păcăliţi. Şi ce? Ce au făcut ăştia (n.r. - Manchester City) cu noi, o să facem noi cu Dinamo în campionat. Pe mine mă interesează Europa. Dinamo e şoricel“, a spus Becali.

Dinamoviştii, în extaz

Mai mulţi oficiali şi jucători ai roş-albilor, în frunte cu Ionel Dănciulescu şi Sergiu Hanca, au salutat în mediul online farsa pusă la cale de peluza „Cătălin Hâldan“.

Antrenorul Edward Iordănescu, un stelist declarat, s-a arătat uimit de ce au reuşit rivalii din „Ştefan cel Mare“. „Trebuie să fii diabolic să reuşeşti să pui în practică un asemenea plan. E o lovitură sub centură. E un lucru care va rămâne în memorie foarte mult timp. Suporterii Stelei vor fi şicanaţi foarte mult timp de acum încolo. Ca să le iau apărarea, cred că dacă galeria era la stadion, nu se mai întâmplau lucruri de genul ăsta. Am fost pe stadion la meciul cu City şi când am citit prima oară ce a apărut în tribună, am zis că nu văd bine. Să mai citesc o dată că poate fac o confuzie“, a declarat Iordănescu la Digi Sport.


Precedent în SUA
Un episod similar cu cel de pe „Arena Naţională“ s-a petrecut, în 2004, în SUA, la un meci de fotbal american, Harvard - Yale. Studenţii de la Yale s-au dat drept fani ai lui Harvard şi le-au distribuit oamenilor nişte cartonaşe cu care ar fi trebuit să formeze mesajul „Go Harvard“. În schimb, pe mozaicul format din suporteri s-a citit, ulterior: „We suck“ (n.r. – „Suntem varză“).

image

Poza zilei de la Steaua - Manchester City. Ce făcea Adi Popa în timp ce Guardiola dădea indicaţii tactice

Care e oficialul stelist care ar trebuie să intre în pământ de ruşine pentru vorbele spuse la adresa lui Guardiola

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite