Cum a ajuns Gigi Becali să compare vânzarea lui Alibec cu vânzarea porcilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali FOTO David Muntean
Gigi Becali FOTO David Muntean

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a avut, marţi, o nouă intervenţie la Digi Sport, în care a făcut o comparaţie între eşecul vânzării atacantului Denis Alibec şi cele înregistrate de tatăl său când vindea porci la târg.

"Regret că nu l-am dat cu şapte (n.r. - milioane de euro) pe Alibec. De ce? Acum trei zile am cerut pe el două milioane şi jumătate şi nu mi-a dat nimeni. Eu îl dădeam dacă nu venea în acelaşi timp oferta de şapte sigur cu aia de zece la aşteptare, îl dădeam pe şapte. Şi acum regret. <Cât vreţi pe Alibec?> Două milioane şi jumătate, cât m-a costat. N-a vrut să dea. Asta e situaţia în piaţa fotbalului. Noi plecam la târg şi vindeam... Tata cerea atâta, ta, ta, ta... Venea dimineaţa şi îi dădea pe porc pe loc 5.000 de lei... Îi dăduse noaptea 5.000 de lei, la 12 noaptea, şi nu îl dădea, iar dimineaţa îl dădea şi cu 3.000. Şi nu îi dădea nimeni", a declarat Becali, într-o nouă intervenţie la Digi Sport, citată de News.ro.

El a adăugat că a cerut zece milioane pe Nicuae Stanciu clubului Anderlecht, dar l-ar fi dat şi cu patru. "Eu am cerut zece, eu îl dădeam şi cu patru, dar dacă ei au dat zece, eu ce să fac?"

Becali nu mai este convins că va lua o sută de milioane de euro pe Florn Coman, din cauza caracterului jucătorului.

"Am doar doi pe care vreau o sută. Dacă Dumnezeu mi-a dat norocul ăsta, ăştia doi să fie la mine, Florinel şi Man, atâta vreau pe ei. Nu am spus că vreau o sută pe Tănase, nu am spus că vreau pe altcineva. Doar ăştia doi din Româna fac o sută de milioane. De Man sunt sigur, de Coman nu sunt sigur. De ce? Pentru că n-am încredere în caracterul lui. De Man sunt sigur că va creşte, că am încredere în caracterul lui. Coman e mult mai talentat, dar pe Coman trebuie să-l verific în fiecare zi să nu fumeze, să-l verific în fiecare zi să văd dacă nu ştiu ce n-a făcut. Să-l sun eu să-i zic <ai făcut aia...> <Nu, nea Gigi.> Să-i pun preparator fizic, să-i pun nutriţionist, ca să mănânce ce să nu mănânce şi uite aşa. La Man nu am nicio problemă, pentru că el e atât de conştiincios, încât n-am treabă. E adevărat, pot să nu iau niciun ban pe niciunul dintre ei", a precizat patronul FCSB.

În prima sa intervenţie, Becali a declarat că Denis Alibec a venit la primul antrenament în acest an cu o greutate de 94,5 kilograme, cea optimă fiind de 90 de kilograme.

"Alibec are 94 şi jumătate. M-am interesat de toţi jucătorii. <Au făcut vizita medicală?> <Da> <Vreau să-mi trimiteţi toate kilogramele, testele fizice... Să văd fiecare câte kile a avut şi cum s-a prezentat la testele fizice, care a fost primul la alergat, cum, în ce fel, ce a făcut în vacanţă.> De ce? Pentur că eu vreau să câştig bani şi dacă nu mă interesez... Cine nu a făcut trebuie să-l sun eu personal. Budescu e numărul 1. S-a antrenat separat în vacanţă. Venea voluntar la bază aproape în fiecare zi, veneau 3-4 jucători şi făceau antrenemente. Budescu este la optim, greutatea optimă. Alibec trebie să scadă până la 90 de kilograme. Nu e mult 94 jumate, pentru că atunci când a venit la Steaua avea 98. Astăzi a scăzut deja un kil, are 93 jumătate. Doctorul spune că nu are nimic (n.r. - despre pubalgie), că demult nu mai are probleme. Aşa spune doctorul, numai că el avea mofturi. El nu e de vină niciodată, dacă echipa nu câştigă şi el nu a jucat nimic, n-a jucat echipa nimic şi din cauza asta n-am putut să joace nici el. Dacă altul dă gol, a dat gol din nimereală. Dacă a dat el gol, a dat gol din geniu", a afirmat Becali.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite