Cu Tadici la Mondiale: România şi-a menţinut recordul fabulos la handbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Tadici
Gheorghe Tadici

Dacă cea mai iubită echipă de club, Oltchim Râmnicu Vâlcea, e în pragul desfiinţării, în schimb, la prima reprezentativă, tricolorele au continuat o serie fantastică.

După o victorie, în deplasare, cu Slovacia (23-21), în prima manşă, elevele lui Gheorghe Tadici au câştigat şi returul, sâmbătă seară, la Oradea, obţinând calificarea la Campionatul Mondial din Serbia, care va avea loc în perioada 7-22 decembrie.

România a învins Slovacia şi în manşa secundă, scor 30-22 (18-14 la pauză), golurile tricolorelor fiind marcate de: Ţăcălie 11, Pintea 4, Nechita 4, Brădeanu 3, Buceschi 3, Chiper 2, Perianu 1, Agrigoroaie 1 şi Marin 1.

Graţie acestui dublu-succes cu Slovacia, România a ajuns la a 21-a participare consecutivă la un Mondial, record unic în lume!

Până acum, la turneul din Serbia şi-au asigurat prezenţa, pe lângă gazda competiţiei şi România, Norvegia (campioana en-titre), Muntenegru, Ungaria, Angola, Algeria, Coreea de Sud, Congo, China, Japonia, Tunisia şi Australia. Mai sunt disponibile 12 locuri: opt pentru formaţii europene şi patru pentru echipe de pe continentul american.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite