CTP, după meciul România - Cehia 2-3, din Fed Cup: „Avem echipă, avem valoare! Partida s-a pierdut în primul meci al Simonei Halep“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

România a pierdut partida cu Cehia, din sferturile de finală ale Fed Cup, disputa fiind tranşată după meciul de dublu, în care fetele noastre nu au avut nicio şansă.

Cu toate că au pierdut şi acum vor juca un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa I Mondială, jucătoarele noastre au strâns aprecieri pentru modul în care au luptat. Acest lucru a fost remarcat şi de Cristian Tudor Popescu într-un editorial pe republica.ro. " Cehia, campioana mondială pe echipe, a învins greu, dar meritat. România iese cu fruntea sus şi cu perspectiva unor parcursuri cel puţin la fel de bune în Fed Cup. La fete, avem echipă, avem valoare!", a scris CTP.

El a zugrăvit realist meciul cu Cehia. " Am pierdut partida cu Cehia de la scorul de 7-6, 4-4 şi 40-15 pentru Simona, aflată la serviciu, în primul meci, împotriva Plíškovei. Dacă Simona câştiga atunci în 2 seturi, am fi câştigat şi întâlnirea, cu 3-0 sau 3-1. Aşa, la 2-2, fără Niculescu şi Begu în echipa de dublu, n-am avut nicio şansă în faţa puternicului cuplu Strýcová – Plíšková.

Ceea ce nu înseamnă că echipa SiMonica nu merită felicitări. Aflată departe de cea mai bună formă, Simona a tras cu dinţii împotriva Kvitovei, nici ea la nivelul care a consacrat-o, a servit bine şi a ţinut mingea în teren cu mare risipă de energie. Astfel de bătălii se câştigă cu inima şi Simona a reuşit să rămână îndârjită până la ultima minge, în vreme ce Petra a cedat în ultimul sfert de oră. O victorie a Simonei Halep pentru România.

Monica a făcut tot ce era omeneşte posibil, cu mijloacele ei, ca s-o destabilizeze pe Plíšková: scurte miraculoase, slaisuri, efecte, lifturi, loburi. A alergat ca o fondistă în proba de 10.000 m. Încordarea voinţei i se citea dureros pe faţă.

Din nefericire, Plíšková şi-a păstrat calmul, ţinută foarte bine în frâu de remarcabilul căpitan nejucător Petr Pala, şi a servit constant năprasnic din înălţimea celor 1,86 m. Aici s-a făcut diferenţa: Monica n-a mai reuşit seriile de servicii bune din meciul cu Kvitová, a făcut 6 sau 7 duble greşeli şi a pierdut peste 60% din punctele jucate cu al doilea serviciu." 

Sacrificiu pentru România. Vezi AICI prin ce chinuri groaznice a trecut Simona Halep pentru a juca împotriva Petre Kvitova 

Dezvăluirea anului în tenis: "Jucătoarele umblă goale-puşcă prin vestiare şi îşi fac selfie în faţa oglinzii!"

Căpitanul nejucător al echipei noastre a explicat AICI de ce Simona Halep n-a jucat la dublu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite