Coşmarul rusoaicelor: Motivul pentru care Bianca Bazaliu a fost chemată de urgenţă la Paris. Ea poate fi arma secretă a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazaliu

Bianca Bazaliu e jucătoarea chemată în lotul României, după accidentarea suferită de Cristina Neagu. Interul stânga de la CSM Bucureşti ştie cum e să învingi Rusia!

Martin Ambros a luat o decizie importantă, imediat după terminarea partidei cu Ungaria: a anunţat că Bianca Bazaliu va ajunge sub comanda sa pentru semifinala România - Rusia de la Campionatul European.

De ce însă selecţionerul spaniol s-a oprit tocmai asupra acestei opţiuni? Există o explicaţie pentru decizia lui Ambros. Acum trei săptămâni, Bazaliu a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren în confruntarea România B - Rusia la Trofeul Carpaţi. Ea a marcat 6 goluri pentru România B, într-o victorie-surpriză obţinută de fetele lui Martin Ambros, scor 25-24!

Bazaliu (21 de ani) e legitimată, ca şi Cristina Neagu, la CSM Bucureşti. Ea a fost componentă a echipei de junioare a României care a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial din Macedonia, în 2014. Atunci, Bazaliu s-a clasat pe locul 2 în topul marcatoarelor, cu 76 de goluri înscrise, şi a fost votată în echipa ideală a turneului ca cel mai bun inter stânga. 

La nivel de club, Bazaliu e chiar rezerva lui Neagu la CSM Bucureşit. Chiar dacă are doar 21 de ani, ea se poate lăuda deja cu un CV impresionant:

*Patru titluri în România

*Trei Cupe ale României

*Liga Campionilor

*Mondialul U-18

„Am mare încredere în ea!“

Convocarea lui Bazaliu de urgenţă la Campionatul European a fost comentată de fosta mare handbalistă, Narcia Lecuşeanu.

„Bianca Baziliu e o jucătoare de mare perspectivă, foarte valoroasă. Probabil, dacă ar mai lucra un pic la jocul de picioare ar fi într-o postură şi mai bună. Dar eu am mare încredere în ea! Chemarea ei în lot poate fi cu două tăişuri, ca întotdeauna. Sigur că Bianca Baziliu va încerca să ofere cât mai mult. <<Nu m-aţi luat de prima dată la echipă? Acum o să vă demonstrez că meritam, Iată ce pot să fac>> şi să fie un ajutor enorm pentru echipă. Dar la fel de posibil e şi ca unei jucătoare fără experienţă, cum e ea, să nu se poate acomoda imediat. N-a fost până acum în Franţa, n-are tonusul competiţiei ...Dar eu sper să fie prima variantă“, a comentat Lecuşeanu la Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite