Coronavirus. Gimnastica a anulat şi ea Campionatele Europene din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ziua în care fotbalul a amânat cu un an întrecerea europeană, Euro 2020 devenind Euro 2021, Uniunea Europeană de Gimnastică a decis şi ea să amâne toate competiţiile programate în lunile aprilie şi mai, ceea ce înseamnă că Europenele de gimnastică artistică, feminin şi masculin, nu vor mai avea loc.

Decizia Uniunii Europene de Gimnastică (UEG) anulează patru competiţii majore în contextul epidemiei de coronavirus şi a restricţiile de călătorie impuse în acest moment în întreaga lume.

Concret, nu vor mai avea loc:

* Campionatele Europene de gimnastică artistică, feminin (Paris, 30 aprilie-3 mai)

* Campionatele Europene de Trampolină şi mini Trampolină (Gotteborg, 7-10 mai)

* Campionatele Europene de gimnastică ritmică (Kiev, 21-24 mai)
* Campionatele Europene de gimnastică artistică, masculin - Baku (27-31 mai)

UEG a anunţat că va căuta soluţii pentru reprogramarea acestor competiţii în partea a doua a anului. Europenele de gimnastică erau însă şi criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice, ultimele locuri-cotă disponibile. În acest sens, forul gimnasticii va fi nevoit să regândească criteriile de alocare a poziţiilor.

''Principala noastră preocupare este siguranţa şi bunăstarea gimnaştilor, a anturajului lor, a fanilor şi a partenerilor noştri. Având în vedere situaţia de azi, considerăm că amânarea acestor evenimente importante este cea mai bună soluţie'', a declarat preşedintele UEG, Farid Gaibov.

România are în acest moment doi gimnaşti calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Maria Holbură şi Marian Drăgulescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite