Contra, coşmarul Barcelonei. Planul românului pentru a-l bloca pe Messi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 2-2 pe „Nou Camp", în finalul sezonului trecut, Cosmin Contra a mai obţinut cu Getafe un egal, 0-0, pe propriul teren, în faţa Barcelonei. Contra a explicat cum a bifat al doilea rezultat pozitiv în faţa catalanilor, dar şi cum l-a blocat pe Messi.

Opt victorii consecutive, în toate competiţiile, avea Barcelona până la deplasarea de la Madrid, de pe „Coliseum Alfonso Perez“. Sâmbătă, în faţa lui Getafe, a tras cu gloanţe oarbe (0-0), într-o partidă în care Cosmin Contra şi-a aşezat tactic elevii foarte bine. 

În ciuda unui veritabil asediu, 23-4, şuturi la poartă, în dreptul oaspeţilor, şi cu Barcelona având 11 şuturi pe poartă blocate (mai mult decât în orice alt joc de campionat în ultimii 11 ani), apărarea lui Contra a rezistat. Iar când goalkeeperul Guaita a fost depăşit, Suarez a trimis incredibil pe lângă, iar Messi a nimerit transversala. Plus că, în prelungiri, centralul Ianki Vikandi a pus capăt meciului, la o fază în care Getafe era foarte aproape să înscrie. 

„Sunt mândru, fericit şi satisfăcut. Elevii mei au înţeles că, dacă munceşti şi te sacrifici pentru echipă, poţi să obţii rezultate chiar şi în faţa echipelor mari, precum Barcelona. Le-am zis că dacă nu vor munci şi nu vor da totul pe teren, nu vor mai juca. M-au înţeles şi sunt mândru de ei“, a declarat Contra, la conferinţa de presă de după meci. Ulterior, în cadrul unei intervenţii telefonice la Look Tv, antrenorul care a preluat-o pe Getafe în martie 2014 a dezvăluit cum l-a blocat pe Leo Messi: „El nu se simte bine la meciurile din deplasare, în faţa unei echipe care aglomerează jocul în centrul terenului. Şi asta am făcut. Preferam să ajungă mingile la Dani Alves şi la Jordi Alba, decât la Messi, şi să ne scoată doi-trei jucători din joc“.

Egalul o menţine pe Getafe pe locul 13, cu 16 puncte din 15 meciuri, în timp ce Barcelona rămâne pe doi, dar la patru puncte în spatele liderului Real Madrid. 

Contra, despre faza din minutul 90+4

Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut la două secunde peste cele patru minute de prelungiri arătate de centralul Inaki Vikandi, când Pique a pierdut un balon în apropierea careului, iar atacantul lui Getafe, Álvaro Vázquez, a scăpat singur cu goalkeeperul Bravo. Centralul Inaki Vikandi a fluierat însă finalul partidei, spre stupefacţia gazdelor. „Fiind un arbitru debutant, e normal că a ţinut cu echipa mai mare, mai puternică. Prefer să nu mai comentez arbitrajul, pentru că în rest a condus bine“, a declarat Contra. Inaki Vikandi Garrido (28 de ani) este un arbitru basc, cel mai tânăr din prima ligă, unde a debutat chiar în acest sezon. 

23-4 în favoarea Barcelonei a fost raportul şuturilor la poartă

Citeşte şi 

Cosmin Contra l-a blocat pe Messi! Meciul dintre Getafe şi Barcelona s-a încheiat 0-0, gazdele au sărit pe arbitrul partidei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite