Concedieri pe bandă: Ultima clasată din Liga I şi-a dat afară antrenorul. Explicaţia oficială a unei decizii inevitabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Bergodi a salvat FC Voluntari de la retrogradare în sezonul trecut, însă acum a transformat-o în ciuca bătăilor
Cristiano Bergodi a salvat FC Voluntari de la retrogradare în sezonul trecut, însă acum a transformat-o în ciuca bătăilor

La câteva ore după ce Hermannstadt s-a despărţit de Eugen Neagoe, un alt tehnician care, spre deosebire de omologul său de la Sibiu, se ţinea de scaun a fost aruncat peste bord.

Pauza de iarnă nici n-a început bine în Liga I şi deja două echipe s-au despărţit de antrenorii cu care au disputat ultimele partide din acest an.

Vorbim despre Hermannstadt, care a încheiat conturile cu Eugen Neagoe, şi de FC Voluntari, care s-a hotărât să-l dea afară pe Cristiano Bergodi. Iar asta în ciuda faptului că, după înfrângerea de sâmbătă cu CFR Cluj, a 15-a în 21 de partide, italianul a spus că vrea să rămână în funcţie!

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a clarificat însă lucrurile într-o intervenţie la Digi Sport, lăsând de înţeles că Bergodi e deja istorie.

Ce a spus Florentin Pandele?

*Îl respect foarte mult pe Cristiano, dar echipa se găseşte într-un impas. Trebuie ori să schimbăm 15 jucători, ori să schimbăm antrenorul. Consiliul de Administraţie decide asta.

Ce a spus Cristiano Bergodi imediat după meci?

*Am vorbit cu conducătorii, dar nu vreau să spun mai multe. O să vedem ce se va întâmpla. Nu ştiu dacă ei sunt mulţumiţi de mine, dar nici eu nu sunt mulţumit de ceea ce s--a întâmplat în acest an. O să vedem ce se întâmplă.

*Nu e o chestie de plecare. Trebuie să vedem dacă vor veni jucători, dacă vrem să schimbăm, dacă avem pe cineva care e în stare să găsească jucători, pentru că nu e uşor, sincer. M-am chinuit mult. Suntem toţi vinovaţi pentru această situaţie în clasament.

1 victorie, 5 egaluri şi 15 înfrângeri a adunat FC Voluntari în 21 de meciuri de campionat, ocupând ultimul loc cu 8 puncte.  

Liga I, etapa a 22-a

Joi

Botoşani – Dinamo 1-0

Vineri

Astra – Clinceni 3-1

Gaz Metan – Viitorul 1-0

Sâmbătă

Hermannstadt – Poli Iaşi 1-0

Voluntari – CFR Cluj 0-4

Duminică

Sepsi – Chindia 16.45

FCSB – CS U Craiova 20.00

Liga I se va relua la data de 31 ianuarie, cu un meci în care se vor întâlni Craiova şi Gaz Metan.

Clasament, play-off, etapa a 22-a

1. CFR Cluj 44 de puncte

2. Astra 40p*

3. CS U Craiova 37p

4. FCSB 36p

5. Gaz Metan 36p

6. Viitorul 35p

*Astra a rămas fără 3 puncte şi se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite