Complimentul suprem pentru Cristina Neagu: antrenorul Cehiei a descris-o într-o frază. Românca poate scrie istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Vedeta naţionalei de handbal face un turneu final de senzaţie, iar adversarele sunt, pur şi simplu, uimite de prestaţiile sportivei de 28 de ani.

Cristina Neagu a contribuit cu 10 goluri la victoria României în faţa Cehiei, ajungând la un total de 43 de reuşite la actuala ediţie a Campionatului European.

Handbalista legitimată la Buducnost e marcatoarea numărul 1 de la Euro 2016. Mai jos, aveţi bilanţul ei în fiecare meci disputat în Suedia:

*6 goluri cu Norvegia

*7 goluri cu Rusia

*10 goluri cu Croaţia

*10 goluri cu Ungaria

*10 goluri cu Cehia

Cu cele 43 de puncte adunate la Euro 2016, Neagu a ajuns la un total de 190 de goluri la Campionatele Europene la care a participat. Astfel, ea ocupă poziţia a 3-a în ierarhia all-time al marcatoarelor de la Euro. Iată cum arată podiumul în acest moment:

1- Agnes Farkas (Ungaria) - 205 goluri

2- Grit Jurack (Germania) - 194 de goluri

3- Cristina Neagu (România), Linn-Kristin Riegelhuth (Norvegia) - 190 de goluri

După cum se poate vedea, românca mai are nevoie de 15 goluri pentru a egala recordul all-time şi de 16 goluri pentru a trece singură pe locul 1. Ceea ce foarte posibil să se întâmple, având în vedere că Neagu va juca minimum încă două meciuri la Euro 2016: astăzi cu Danemarca (ora 19.30, TVR), iar apoi fie în semifinale, fie în barajul pentru locul 5.

Neagu e mare favorită să câştige şi titlul de golgheter după această ediţie a Campionatului European, performanţă pe care a realizat-o şi la Euro 2010, atunci când a punctat de 53 de ori, ducând România spre medalia de bronz.

Uimit de ce a văzut în meciul de marţi, antrenorul Cehiei, Jan Basny, a descris-o astfel pe Cristina Neagu: „E o sportivă senzaţională, extrem de puternică, rapidă, care ar putea juca lejer într-o echipă de băieţi“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite