CM de rugby: Stejar sau Arţar? De ce meciul contra Canadei are pentru România valoarea unei semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpitanul Mihai Macovei (stânga) conduce România din teren FOTO AP
Căpitanul Mihai Macovei (stânga) conduce România din teren FOTO AP

România întâlneşte marţi Canada la Cupa Mondială, de la ora 18.45, în direct pe DigiSport 1. Teoretic, naţionala nord-americană formează cel mai accesibil adversar din Grupa D.

După două eşecuri scontate, în faţa Franţei şi Irlandei, pentru România a sosit momentul adevărului la Cupa Mondială de Rugby. Stejarii şi-au propus să bată Canada şi Italia, iar primul obstacol de depăşit e naţionala Frunzei de Arţar.
Având ca obiectiv câştigarea a două partide în Grupa D, „stejarii” se află marţi în faţa “semifinalei”, după cum au prefaţat chiar ei meciul contra Canadei, urmând ca un succes să-i trimită în “finala” cu Italia de duminică. Ar fi cu adevărat o performanţă uriaşă pentru România, mai ales că două victorii la Cupa Mondială din acest an te califică automat la turneul final de peste patru ani din Japonia.
Rugbyştii români şi cei canadieni sunt cam de acelaşi nivel, cu un mic plus pentru ai noştri, care au câştigat meciurile de pregătire cu nord-americanii disputate la Bucureşti: 21-20 (2013) şi 18-9 (2014). Şi în casamentul mondial, România ocupă locul 17, o poziţie mai sus faţă de adversarul de astăzi. Însă Canada a arătat bine până acum la Cupa Mondială, a pierdut la doar 5 puncte partida cu Italia şi, aflându-se în faţa ultimei partide pe tărâm englez, nu mai are nimic de pierdut.
„Un meci de Cupă Mondială nu se compară cu meciurile test. Ei sunt imprevizibili şi trebuie să fim atenţi. Cred că va câştiga echipa care va face mai puţine greşeli”, a spus căpitanul „Stejarilor”, Mihai Macovei. „Trebuie să facem o apărare bună, cheia succesului asta va fi”, consideră şi Vali Popârlan.
Selecţionerul galez al României, Lynn Howells, a pregătit pentru încleştarea de azi de la Leicester un 15 de start cu două schimbări faţă de partida cu Franţa, cea în care ne-am ridicat mult timp la nivelul „cocoşilor”.
Echipa României contra Canadei
1. Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turashvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan), 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.
Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Alexandru Ţăruş, 19. Daniel Carpo, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Adrian Apostol, 23. Csaba Gal.

Rezultatele şi programul Mondialului de rugby

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite