CM de gimnastică: Marian Drăgulescu e uriaş din nou! A câştigat medalia de argint la sărituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Drăgulescu
Marian Drăgulescu

Marian Drăgulescu a obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial de gimnastică de la Glasgow în proba de sărituri. El şi Larisa Iordache sunt singurii medaliaţi din delegaţia României la CM.

Marian Drăgulescu a obţinut 15,300 la prima săritură şi 15,500 la a doua şi, cu o medie de 15,400, a obţinut medalia de argint. Finala la sărituri a fost câştigată de nord-coreeanul Ri Se Gwang, care a avut o medie de 15,450. 

A concurat cu dureri

În ziua care a precedat concursul, Marian Drăgulescu a fost sub tratament, după ce a acuzat dureri la încheietură: "Nu puteam să ţin în mână nici cana de ceai"

La aproape 35 de ani, Marian Drăgulescu este cel mai titrat gimnast român. El are 8 medalii de aur la Campionatele Mondiale, patru dintre ele fiind obţinute la sărituri.

A revenit după trei ani

Drăgulescu s-a retras în 2012 din gimnastică, fiind nemulţumit pentru că nu a fost inclus în lotul pentru JO de la Londra. De data aceasta, Marian nu mai are cum să rateze Olimpiada de la Rio pentru că s-a calificat direct, graţie performanţei de la Glasgow. 

Joi seara, Larisa Iordache a adus prima medalie României, bronz la individual compus. Ea nu şi-a asigurat prezenţa directă la JO, pentru că doar la concursul pe echipe şi la cel pe aparate s-au acordat bilete pentru Rio. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite