CM 2014. Preşedintele Iranului, ca un adevărat fan la meciul cu Nigeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ciuhap

S-a demonstrat încă o dată la Iran – Nigeria, 0-0, că fotbalul chiar uneşte lumi. Liderul unei ţări musulmane a început să iubească fenomenul, deşi la început era gata să nu-i lase pe jucători în cantonament, atunci totul este posibil.

Selecţionerul Carlos Queiroz s-a certat o săptămână cu Hassan Rouhani pentru că preşedintele de 65 de ani al Iranului nu voia să le dea drumul jucătorilor din ţară pentru pregătirile de dinainte de Mondial. Totul s-a rezolvat, iar la meciul de debut, cu Nigeria, perşii au avut un suporter de lux neaşteptat. Rouhani a lăsat la o parte hainele tradiţionale pentru prima dată de când e preşedinte al Republicii Islamice Iran. 

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondia

Îmbrăcat în trening, pe o canapea din piele, în faţa unei plasme de ultimă generaţie, cu fistic şi o cană de ceai pe masă, preşedintele a privit cu sufletul la gură partida cu africanii. La final şi-a făcut şi o fotografie pe care a postat-o pe contul său de Twitter în limba engleză cu mesajul: „Mândru că băieţii noştri au obţinut primul punct. Sper să mai vină şi altele!”. Asta demonstrează că, pe lângă fanatismul lor religios, iranienii sunt în stare şi de gesturi normale şi de o optică diferită faţă de americănisme. După Mondial, Rouhani va dezbate chiar tema permiterii femeilor de a viziona de pe stadion meciurile bărbaţilor, lucru interzis în acest moment în Iran. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite