CM 2014. Messi visează la finala cu Brazilia, dar următorul hop e Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei goluri a marcat Messi în poarta Elveţiei, la un amical din 2012. FOTO: Reuters
Trei goluri a marcat Messi în poarta Elveţiei, la un amical din 2012. FOTO: Reuters

Autorul a patru din cele şase goluri ale Argentinei în faza grupelor, Messi se simte excelent în faţa echipei europene. Într-un amical din 2012, la Berna (3-1), a marcat primul său hattrick la naţională. Argentina - Elveţia se joacă astăzi, la Sao Paulo, de la ora 19.00 (TVR 1).

Diego Benaglio, goalkeeperul Elveţiei, recunoaşte că Messi va fi greu de blocat, iar argentinianul e cu gândul mai mult la o posibilă finală cu Brazilia. 

Argentina respiră şi trăieşte prin Messi la acest Mondial. „Pumele“ au reuşit şase goluri în faza grupelor, iar patru au venit din gheata lui Messi, care a înscris în fiecare meci. 

„Suntem pregătiţi pentru el, dar şi pentru ceilalţi jucători ai Argentinei, dar, evident, Leo are calitatea de a putea decide un meci. Va fi greu să-l <închidem>“, a spus, ieri, goalkeeper-ul Elveţiei, Diego Benaglio, cel care, probabil, va avea bătăi de cap cu atacantul Barcelonei. 

Pentru Messi, care e cu ochii atât pe titulatura de jucător al turneului, cât şi pe cel de golgheter, Elveţia înseamnă amintiri plăcute. În februarie 2012, un amical disputat la Berna părea că se îndreaptă spre un egal, după ce Shakiri (49) anulase prima reuşită a lui Messi (20), dar starul Argentinei a ieşit la rampă în finalul meciului. A mai punctat de două ori (88, 90+) şi, cu primul său hattrick la naţională, a adus victoria „pumelor“, scor 3-1. 

Agüero s-a accidentat

Dacă pentru elveţieni Messi e inamicul public numărul 1, în tabăra argentiniană cea mai mare bătaie de cap este accidentarea lui Agüero. Selecţionerul Alejandro Sabella are însă destule variante, iar cea mai probabilă este trimiterea în avanposturi a lui Lavezzi. Deşi sunt doar optimi, argentinienii se gândesc deja la finală, unde s-ar putea întâlni cu marii rivali, dacă ambele echipe câştigă tot pe parcurs. 

„Aş minţi dacă aş spune că o finală cu Brazilia n-ar fi una specială, mai ales pe Maracana. Ar fi un vis. Argentinienii ar vorbi la nesfârşit despre acest meci, dacă am învinge Brazilia la ea acasă“, a declarat ieri Messi.

În 2012, Messi a marcat golurile Argentinei, Shakiri (dreapta) pe cel al Elveţiei. Ultimul e golgheterul naţionalei sale la CM, cu trei goluri. FOTO: Reuters

 

Vezi şi 

CM 2014. VIDEO Argentina şi Nigeria s-au calificat în optimi. Messi a reuşit o „dublă“, Iran a înscris primul său gol

Reportaj într-o favelă din Rio 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite