Claudiu Keşeru: „Am fost uitat de FRF!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Keşeru (în galben) a fost unul dintre jucătorii constanţi ai naţionalei de tineret, unde nu  mai este convocat din cauza vârstei
Keşeru (în galben) a fost unul dintre jucătorii constanţi ai naţionalei de tineret, unde nu mai este convocat din cauza vârstei

Atacantul român, care joacă de şapte ani în Franţa, n-a mai fost căutat de nimeni de la federaţie după ce a terminat-o cu naţionala de tineret. Keşeru (23 de ani) este unul dintre cei mai în formă stranieri români, atacantul fiind golgheterul lui Angers (locul 13 în liga a doua franceză), cu cinci reuşite în campionat şi una în Cupa Ligii.

„Adevărul": Care e secretul acestui început bun de sezon de care ai parte?

Claudiu Keşeru: Înainte mă gândeam prea mult la gol, eram prea obsedat să marchez. Ciudat e că la începutul sezonului am avut opt meciuri în care nu am marcat, dar jucam mai bine ca acum când reuşesc în sfârşit să şi înscriu.

Ultima reuşită tocmai în poarta lui Nantes. Cum a fost să dai gol fostei tale echipe?

M-am bucurat enorm, mai ales că nu am plecat în relaţii tocmai bune de acolo.

De ce?

A fost ciudat! La începutul anului antrenorul îmi spunea că are încredere în mine. Am jucat două meciuri ca titular şi a venit vacanţa. Mi-a zis apoi că el nu-mi mai poate garanta locul în echipă că strategia lui e să schimbe atacanţii în funcţie de adversar... Mi-au dat practic de înţeles că dacă vreau să joc, trebuie să plec.

Acum eşti transferat definitiv la Angers!

Da, am semnat cu ei pe trei ani.

Ce obiectiv are echipa?

La început, ideea era să fim printre cele cinci, şase echipe care trag la promovare. Acum suntem un pic departe de acel obiectiv, dar mai e mult până la final.

La un moment dat, ai avut ocazia să revii în România, Viorel Moldovan te-a vrut la Vaslui. Ai mai avut oferte din Liga 1 între timp?

Nu

Dar dacă ai avea acum o ofertă din partea unei echipe de top din România, care se luptă pentru un loc în cupele europene?

Deocamdată sunt la Angers şi mi-e bine, dar vă daţi seama că m-aş gândi bine înainte să iau o decizie de genul acesta.

Meritai să te cheme Răzvan Lucescu la amicalul cu Italia?

Nu sunt în măsură să dau eu un răspuns la întrebarea asta. Oricum, pentru mine este o onoare să fiu convocat la echipa naţională şi voi fi mereu disponibil, dacă se consideră că merit o şansă.

Te-a mai sunat cineva de la federaţie?

Nu, nu m-a căutat nimeni de când am încheiat socotelile cu tineretul, acum doi ani.

Crezi că mai avem şanse să ne calificăm la Euro 2012?

Suntem într-o perioadă de reconstrucţie, depinde de cum se vor împăca jucătorii tineri cu cei mai vechi. Valoare sunt sigur că avem!

Pe cine vezi campioană în Liga 1 la finalul acestui sezon?

Aşa cum m-am bucurat când a luat titlul CFR-ul, m-aş bucura şi acum dacă o echipă din provincie ar reuşi asta. Oţelul este o echipă surpriză, probabil că vor avea şi ei o perioadă în care vor fi mai puţin în formă, dar părerea mea e că vor lupta până la capăt.

Dacă te-ar ruga cei de la Angers să le propui un jucător din România, pe cine ai numi?

Pe „Piticu'", pe Torje. L-am apreciat din primul moment la tineret şi mi-ar plăcea să joc alături de el.

Cum îţi petreci timpul la Angers, vorbeşti cu Daniel Niculae?

Mai mult stau cu familia, cu Daniel nu am ţinut legătura.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite