Cîrstea, rezultat magnific la US Open: Sorana e în turul III după o victorie în faţa unei favorite la trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea a părăsit terenul cu zâmbetul pe buze
Sorana Cîrstea a părăsit terenul cu zâmbetul pe buze

Sorana Cîrstea (77 WTA) tocmai şi-a egalat cea mai bună performanţă la Flushing Meadows, atingerea turului III şi, de această dată, acest parcurs i-a asigurat şi un bonus financiar uriaş!

Sorana Cîrstea s-a plâns de condiţiile de izolare de la New York, însă, pe teren, în turul II de la US Open, s-a luptat ca o „leoaică“ pentru a rămâne în turneu!

Pornită, clar, cu şansa a doua în duelul cu Johanna Konta (Marea Britanie, 13 WTA), „Sori“ a cedat repede primul set, cu 2-6, în doar 39 de minute, şi părea că va fi o victimă sigură în faţa lui Konta. În actul secund însă, Cîrstea s-a „metamorfozat“. A opus o rezistenţă dură în faţa adversarei sale şi de aici a ieşit un set pe muchie de cuţit.

Singurele break-uri au venit în game-urile trei şi patru. În rest, s-a mers pe serviciu, aşa că s-a ajuns la 6-6, scor la care s-a intrat în tiebreak. Aici, iarăşi, totul a fost extrem de strâns! Chiar dacă Sorana a condus cu 4-1 şi cu 5-1, la un moment dat, Konta s-a apropiat la 6-5! Românca n-a cedat însă şi a valorificat a patra şi ultima minge de set care îi rămăsese! 

Aşadar, a urmat setul decisiv, unul în care au fost, din nou, două break-uri în game-urile trei şi patru. La 3-3, Sorana s-a impus, mai întâi, pe serviciul adversarei şi apoi s-a dus la 5-3. La acest scor, pe serviciul lui Konta, „Sori“ a ratat primele două mingi de meci!

Din nou însă, Cîrstea şi-a păstrat luciditatea şi, în game-ul imediat următor, a tranşat calificarea în turul III, făcându-şi serviciul la zero! Victoria a adjudecat-o cu scorul de 2-6, 7-6, 6-4 după două ore şi 52 de minute.

Acest succes i-a asigurat româncei un cec în valoare de 163.000 de dolari.

În următoarea fază, Cîrstea se va duela cu cehoaica Karolina Muchova (26 WTA). Aceasta a avut până acum un parcurs solid la US Open 2020, unde n-a cedat niciun set în confruntările cu Venus Williams (67 WTA) şi cu Kalinskaya (110 WTA).

Cîrstea şi Muchova se vor întâlni pentru prima dată în circuitul WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite