Restricţiile COVID-19, atacate vehement: „Parcă suntem toţi prizonieri, criminali! Trăim un coşmar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kristina Mladenovici, dezgustată de ce a văzut la New York
Kristina Mladenovici, dezgustată de ce a văzut la New York

La începutul pandemiei, frica i-a făcut pe oameni să stea în izolare, aşteptând ca pericolul să treacă. Între timp, de când lumea s-a lămurit că virusul va rămâne cu noi pentru totdeauna, au început să apară nemulţumirile, răbufnirile.

Omenirea a făcut nişte paşi mari, totuşi, trecând de la izolarea totală, de la începutul pandemiei, la reluarea multor activităţi, ce-i drept, cu nişte restricţii.

Chiar şi aşa, în luna aprilie, de pildă, organizarea unui turneu de tenis de anvergura US Open-ului, mai ales la New York, părea o misiune imposibilă. Astăzi însă, nu numai că oraşul New York are pandemia sub control, dar se joacă şi US Open. Trebuie să precizăm însă că meciurile se dispută în faţa unor tribune goale, iar sportivii trăiesc într-o „bulă“ despre care „Adevărul“ a scris aici.

Iar aceste condiţii nu sunt pe placul tuturor! Tocmai de aceea, simiţind ce urmează, mulţi sportivi de top, printre care şi Simona Halep şi Rafael Nadal, au sărit peste US Open 2020. Iar pintre cei care au făcut, totuşi, deplasarea la New York, sunt acum unii care regretă profund alegerea făcută! 

După o înfrângere halucinantă suferită, miercuri seară, în turul II, franţuzoiaca Kristina Mladenovici (44 WTA) s-a dezlănuţit la conferinţa de presă şi, potrivit Eurosport, a desfiinţat ceea ce se întâmplă în Statele Unite din cauza restricţiilor impuse de organizatorii US Open.

Ce a spus Kristina Mladenovici?

*Vreau doar să mulţumesc USTA (n.r. - Federaţia Americană de Tenis) pentru o experienţă ireală (n.r. - pe un ton ironic).

*Niciodată n-am fost într-o asemenea stare, e un coşmar ce am trăit la New York. Vreau doar să-mi recapăt libertatea. Aici, trebuie să te lupţi pentru ea. Ţin neapărat să spun ce se întâmplă aici, e absolut dezgustător ce se petrece. Nu vreau să sune ca o scuză, nu e vina USTA pentru că n-am convertit 4 mingi de meci, dar vreau să ştiţi prin ce trecem.

*Nu e acceptabil cum suntem trataţi. Şi pentru a face un pas în dreapta trebuie să ceri permisiunea. N-avem libertate de mişcare, n-avem identitate, nu mai avem nimic. Am senzaţia că suntem toţi prizonieri, criminali. Pentru cel mai banal lucru, trebuie să ceri voie. Suntem testaţi zi de zi, cred că am 30 de teste până acum. Nu călcam la US Open dacă ştiam ce se întâmplă, trăim un adevărat coşmar. Suntem fără putere şi n-avem ce face decât să suferim.

CITEŞTE ŞI:

Meci halucinant la US Open: Mladenovici a lăsat lumea tenisului cu gura căscată

Sorana, iritată în izolare: „Restricţiile trebuie relaxate, la un moment dat!“

„Bula“ veselă: Cum arată izolarea în America şi de ce condiţii ar fi avut parte Simona Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite