Cîrstea, meci teribil la Lyon: A ratat un moment uriaş cu ucraineanca Yastremska, coşmarul româncelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Din păcate, parcursul impresionant al Soranei Cîrstea, la Lyon, s-a încheiat în semifinale, după un meci sufocant, de aproape două ore şi jumătate.

Cu un ochi pe clasamentul WTA, după ascensiunea ei impresionantă în 2022, Sorana Cîrstea (31 de ani) a abordat semifinala de la Lyon, având în faţă o adversară care, de curând, a traversat România, fugind cu familia din calea războiului din Ucraina: Dayana Yastremska (21 de ani, 140 WTA).

Ajunsă la Lyon, pentru turneul de categoria WTA 250, ucraineanca a continuat să vadă steagul românesc, în faţa ochilor. Pentru că, mai întâi, a trecut de Ana Bogdan (29 de ani, 97 WTA), în turul I, după un meci dur, câştigat în trei seturi: 3-6, 7-6, 7-6. Au urmat două victorii lejere, în minimum de seturi, cu iberica Cristina Bucsa (139 WTA) şi cu italianca Jasmine Paolini (48 WTA), după care în calea ucrainencei a ieşit Sorana Cîrstea. 

„Sori“ a avut 4-1 şi a irosit două mingi de set!

Ca şi precedenta întâlnire cu o româncă, la Lyon, Yastremska a avut parte de un meci epuizant! Şi dramatic!

În primul set, Sorana părea că va rezolva rapid lucrurile. Pentru că a condus cu 4-1. Apoi însă, Cîrstea s-a simţit rău şi, pe fondul problemelor ei - a cerut, la un moment dat, şi un time-out medical pentru îngrijiri - Yastremska s-a apropiat. Şi a egalat, la 4-4! Dintr-un set la discreţia Soranei, datele problemei s-au schimbat radical. S-a mers pe serviciu, cu precizarea că, la 6-5, „Sori“ a irosit două mingi de break / set! În loc să fie 7-5 pentru Cîrstea, s-a ajuns la tiebreak, iar aici Dayana s-a impus cu 7-5.

Revenire spectaculoasă pentru Cîrstea

În actul secund, situaţia s-a schimbat total! Sorana a lăsat, iniţial, impresia că va ceda, fără drept de apel. Pentru că, spre deosebire de primul set, Yastremska a făcut ce a vrut şi s-a dus la 3-0. Doar că, de această dată, revenirea spectaculoasă a fost realizată de „Sori“. Care a egalat, la 3-3, apoi a făcut break pentru 5-4, după care şi-a adjudecat setul: 6-4.

Yastremska

Yastremska a pornit excelent în decisiv

Aşadar, după două seturi pe muchie de cuţit, de o oră şi 44 de minute în total, a fost nevoie de decisiv pentru stabilirea finalistei. Iar aici, din nou, ucraineanca de 21 de ani a pornit mai bine, ajugând repede la 2-0. Pornind cu dreptul, Yastremska a prins aripi, a mai făcut un break pentru 3-1, apoi l-a consolidat pentru 4-1 pe serviciul propriu şi, ulterior, a câştigat setul cu 6-4.

În finală, Dayana Yastremska o va întâlni pe Shuai Zhang.

Învinsă în semifinală, la Lyon, Cîrstea are, totuşi, motive de bucurie. Începând de luni, ea se va afla pe locul 27 în lume, cu 1.775 de puncte, la doar 57 de puncte de Simona Halep, care va fi pe 26 WTA. 

Dacă ar fi ajuns în finala turneului de la Lyon, „Sori“ ar fi avut parte de un moment uriaş: ar fi trecut peste „Simo“ în clasament pentru prima dată, după 8 ani şi jumătate, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Gabriela Ruse vor reveni pe teren, la Indian Wells (9-20 martie), turneu de categoria WTA 1000, toate cele patru fiind acceptate direct pe tabloul principal. 

9 victorii şi şase înfrângeri are Sorana Cîrstea, în acest sezon.

Semifinalele turneului de la Lyon

*Sorana Cîrstea (30 WTA) - Dayana Yastremska (140 WTA)

6-7, 6-4, 4-6

*Caroline Garcia (74 WTA) - Shuai Zhang (64 WTA)

2-6, 5-7

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite