Ciprian Marica - Ilie Năstase, relație cu năbădăi. I-a făcut statuie după ce a fost acuzat că-i fură clubul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După îndelungi lupte și declarații belicoase, fostul internațional Ciprian Marica și Ilie Năstase și-au inaugurat oficial „Năstase & Marica Sports Club”, o academie care va avea o secție de tenis și una de fotbal. Finalul evenimentului a fost cu surprize, o statuie în mărime naturală a lui Nasty fiind dezvăluită.

Ilie Năstase, mulțumit de cum a ieșit statuia. Foto Facebook
Ilie Năstase, mulțumit de cum a ieșit statuia. Foto Facebook

Pe locul fostei baze „Voința” din Capitală au fost construite are 14 terenuri de tenis, 4 de fotbal și câteva de padel. Marica, Năstase, și Ioana Simion, partenera fostului tenisman, au tăiat panglica noului complex, după care au tras copertina de pe statuie. Acesta îl înfățișează pe marele campion lovind mingea pe la spate, secvență din finala Mastersului de la Melbourne, în 1974, meci pierdut de Ilie în fața lui Guillermo Vilas, scor 6-7, 2-6, 6-3, 6-3, 4-6.

”Mă bucur că nu e o statuie care seamănă cu mine, ci una care seamănă perfect. Vreau să felicit artistul. E excepțională! I-am spus soției: «Aici sunt viu, acolo sunt mort». E un cadou frumos, e vorba de respect”, a spus Ilie Năstase, care a fost completat de Ciprian Marica: „Mă bucur că i-am putut face o bucurie lui Ilie Năstase. Merita să aibă o statuie, un monument. Valorile trebuie apreciate atunci când sunt printre noi. Avem prostul obicei să le apreciem când nu mai sunt. Am vrut ca Ilie să fie mândru de ce a realizat în tenis, pentru România”.

”Aici sunt viu, acolo sunt mort”

Investiția pentru modernizarea bazei sportive a costat circa 4 milioane de euro. „În România, nu se întâmplă lucrurile astea foarte des. În străinătate, lui Nadal, i s-a dat totul de-a gata. Doar a pus numele. S-au făcut academia și hotelul... Aici a trebuit să găsim noi bani. La noi e greu să facem ceva asemănător. Avem antrenori buni, eu nu mă voi implica activ. Vreau să vină cât mai mulți copii”, a declarat Ilie Năstase despre proiectul său.

Cei doi au fost protagoniștii mai multor scandaluri legate de acest proiect. La un moment dat, a fost chemată și poliția pentru a aplana un conflict între Marica și Ilie Năstase, cel din urmă susținând că Ciprian vrea să-i fure afacerea. „Eu sunt mai mic și e normal să las de la mine de mai multe ori. Eu trebuie să fac asta, mai ales când e vorba de oameni care au ajuns la o vârstă și e clar că nu-i mai poți schimba. Au fost discuții, au fost conflicte, dar cel mai important e când se termină cu bine. Ilie e un tip special”, a declarat Ciprian Marica despre împăcarea cu Ilie Năstase.

Îl acuza că i-a pus ceva în băutură

Neînţelegerile dintre ei au ajuns şi în instanţa de judecată, în urma unei plângeri penale formulate de Ilie Năstase pe numele lui Marica. Mai mult decât atât, Ilie i-a adus acestui acuzaţii grave, susţinând că e posibil ca la un moment dat să îi fi pus ceva în băutură. De asemenea, spune fostul tenismen, Marica i-ar urmări şi soţia, pe Ioana Năstase.

Păcat că are doi copilaşi frumoşi, păcat, o să facă puşcărie, eu aşa văd. Să ies din fundaţie?! Cum pot să fac eu aşa ceva? Să-mi dau eu fundaţia altcuiva? Trebuie să fii orb. Aaa, poate mi-a băgat ceva în băutură, că mă duceam cu el la băutură. Se poate. Şi mă suna şi mă întreba azi: «Eşti bine?», mâine: «Eşti bine?». Şi pe soţie o întreba când divorţează. Ce sunt astea?”, declara Ilie Năstase, anul trecut, pentru ProSport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite