Ciprian Marica, acuzat de abuzuri! Amenințări, bodyguarzi și plângeri la poliție

0
Publicat:

Fostul fotbalist Ciprian Marica (37 de ani), președintele fundației lui Ilie Năstase, a dispus scoaterea chiriașii din fosta bază Voința. Firmele vizate au făcut plângeri penale și se pregătesc de un proces, conform unei investigații a Gazetei Sporturilor.

Ciprian Marica și Ilie Năstase, parteneri în afaceri. Foto Facebook
Ciprian Marica și Ilie Năstase, parteneri în afaceri. Foto Facebook

Actualul scandal îl continuă pe cel de anul recut, când Ciprian Marica era acuzat de nașul său, Ilie Năstase, că l-a scos cu acte false din propria fundație și din baza Voința. „Marica îmi spunea să-i dau afară pe toți cei cu care am contract. I-am zis: «Băi, băiatule, dacă am contract nu pot să reziliez contractul».

El voia să preia toată baza! N-a reușit. A fost un măgar. Omul ăsta nu e un om, l-am băgat aici cu un contract la terenul de fotbal și am ajuns să-mi fure fundația și tot terenul. Cum e posibil? Cu acte false. Asistență și reprezentare neloială, fals în înscrisuri oficiale, înșelăciune, uz de fals. Ăsta e dosărelul nostru și trebuie să răspundă tovarășul Marica”, spunea Ilie Năstase, exact în urmă cu un an.

Împăcare, dar scandalurile continuă

La jumătatea anului, cei doi s-au împăcat, dar la baza cu pricina nu e deloc liniște. În urmă cu două zile, Ciprian Marica - președintele Fundației pentru Tenis Academia Ilie Năstase - a demarat evacuarea chiriașilor care derulau activități sportive în interiorul bazei aflate în nordul Capitalei. Conform gsp, acțiunea sa este considerată abuzivă de partenerii contractuali ai fundației.

Ciprian Marica, la nunta nașului său Ilie Năstase. Foto Facebook
Ciprian Marica, la nunta nașului său Ilie Năstase. Foto Facebook

De la 1 februarie 2023, bodyguarzii au blochat accesul persoanelor în interiorul bazei, deși aceasta se află pe un teren proprietate publică. Au fost puse afișe cu numele a trei firme cărora le este interzis accesul în complexul Marica&Năstase - Dantes Sport, Tennis Performance Team și Fix Food Catering.

Când ne-am prezentat la serviciu, în jurul orei 8:30, în timpul ședinței zilnice au apărut trei persoane pe care nu le-am mai văzut niciodată în bază. Aveau o hârtie în care ne anunțau că, începând cu 1 februarie, societatea noastră nu-și mai poate desfășura activitatea din cauză că ar fi expirat contractul dintre noi și fundație.

Contractul nostru expira pe 1 februarie 2023, dar se prelungea automat pe 10 ani fără nicio altă formalitate din cauza faptului că societatea nu și-a amortizat investițiile", a declarat reprezentantul Dantes Sport pentru gsp.ro.

Apeluri la 112

Acesta a sunat la 112, și a mers împreună cu polițiștii la secția 2 pentru a depune o plângere penală împotriva reprezentantului fundației care le-a blocat accesul în bază. De partea celaltă, avocata lui Ciprian Marica, susține că decizia nu e un abuz de vreme ce contractul cu Dantes Sport s-a încheiat definitiv.

Și Cătălin Micula, reprezentantul Tennis Performance Team, a chemat poliția. Va merge și mai departe, alegând calea justiției. Mai ales că susține că a fost amenințat de Marica: "Când i-am spus că nu pot accepta propunerea lui mi-a zis: „Ok, o să ai probleme în business".

Un alt afacerist care își desfășoara activitate în baza Voința spune că Marica vrea să acapareze și clădirile din incintă ca să construiască altceva în locul lor.

Jegosule, dobitocule 

Mi-a trimis tot felul de notificări fără vreo propunere de negociere, doar să plec, să-i cedez lui totul. Plus jigniri, "jegosule", "dobitocule". A mai vorbit și cu diverse găști de interlopi să vină și să-mi strice afacerea. Oamenii aceia au refuzat, i-au spus că mă cunosc, că sunt vechi pe stradă, am avut afaceri în HoReCa timp de vreo patruzeci de ani.

”Dacă nu pleci, o să-ți trimit pe cap toate controalele posibile!", m-a amenințat. Și în câteva ore au pornit controalele. Poliția Economică, Poliția Locală, DSP, DSV, Pompierii și Inspectoratul de Stat în Construcții… Am un teanc de procese-verbale, n-au putut găsi ceva în neregulă. Mai nou, au apărut cu verificări și de la gaze, și de la Enel", a explicat șocat afaceristul, pentru gsp.ro.

Fostul fotbalist se apără de acuzații

Fostul internațional a răspuns acuzațiilor: „Așa e când vrei să faci ceva, când vrei să faci lucrurile altfel. Deranjezi. Cum arată baza astăzi și cum arăta baza înainte? Contractul cu Danteș a expirat, dacă are altă opinie îl rog să se adreseze instanțelor. Același lucru și cu domnul Micula. Contractul nu a fost onorat de firma dânsului din punctul nostru de vedere. Îl rog și pe dânsul să se adreseze instanțelor".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite