Cine este Ewald Lienen, primul antrenor german care se încumetă să vină în Liga I. L-a luat Oţelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ewald Lienen este un antrenor cu experienţă vastă. FOTO: Reuters
Ewald Lienen este un antrenor cu experienţă vastă. FOTO: Reuters

Oţelul a semnat astăzi cu Ewald Lienen (59 de ani), un tehnician cu experienţă vastă, acumulată în campionatele german, grec şi spaniol. E cel dintâi neamţ pe prima scenă fotbalistică de la noi.

Oţelul şi-a găsit antrenor. După demiterea lui Ionuţ Badea, în etapa a 12-a, pe banca gălăţenilor, pentru două meciuri, a stat Constantin Schumacher. 

Deşi s-au obţinut două victorii, una în Cupă, cu Corona (2-1), şi alta cu Botoşani, în Liga I, cu acelaşi scor, oficialii Oţelului au dorit un veteran, un tehnician experimentat. 

Alesul se numeşte Ewald Lienen (59 de ani), un fost mijlocaş german, care a trecut pe la Bielefeld, Monchengladbach şi Duisburg.

La ultima echipă, unde şi-a încheiat cariera de jucător, şi-a început-o pe cea de antrenor (1989). Apoi i-a fost secund lui Jupp Heynckes, la Tenerife, iar după ce acesta a semnat cu Real Madrid (1997), Lienen s-a întors în Germania, la Hansa Rostock. 

FC Koln, iarăşi Tenerife, Borussia Monchengladbach, Hanovra, Munchen 1860, Panionios şi Olympiakos au fost alte grupări trecute în C.V-ul neamţului. 

Ultima echipă pe care a antrenat-o este AEK Atena, între octombrie 2012 şi aprilie 2013, de unde a fost demis. 

Ieri, Lienen a sosit în România şi a semnat cu Oţelul, şi nu singur, ci alături de doi colaboratori nemţi, un preparator fizic şi un secund. Primul meci pentru Lienen este luni, în deplasare, cu ACS Poli. 

Lienen este singurul antrenor străin din Liga I, în acest moment, şi întâiul tehnician german pe prima scenă fotbalistică de la noi. 

3 ani este durata contractului semnat de Lienen cu Oţelul

Nu ne mai plac (permitem) străinii

Din diverse motive, şi în primul rând aspectul financiar, patronii din Liga I nu mai agreează antrenorii străini. S-a ajuns la polul opus faţă de sezonul 2008-2009, când în Liga I erau 10 tehnicieni din afara graniţelor (record). 

Sezonul trecut am avut doar trei, iar ultimul destituit a fost portughezul Paulo Sergio, de la CFR Cluj (aprilie 2013). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite