Ce schimbări propune pentru fotbalul autohton şeful LPF, Gino Iorgulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorul Ligii Profesioniste de Fotbal, GIno Iorguleascu, a vorbit  despre modificările pe care forul condus de el intenţionează să le introducă în Liga 1

Într-o conferinţă de presă în care a anunţat vinderea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga 1 pentru suma de 28 de miliane de euro pe an, Iorgulescu a discutat şi despre licenţiere, sitemul VAR şi un meci de baraj între câştigătoarea play-out-ului şi o echipă din play-off pentru participarea în Liga Europa.

"Suntem în discuţii cu Federaţia Română de Fotbal să facem nişte modificări la licenţiere. pentru că nu se mai poate să le acordăm câte un an de graţie celor care nu au stadioane şi să joace în alte părţi, nu în oraşul respectiv sau de unde promovează. O să anunţăm cu un an înainte acest lucru. Aşa nu se mai poate. Sunt atât de multe echipe care intră astfel în Liga I. Şi celor de la Hermannstadt le-am dat o perioadă de graţie, au spus că termină stadionul în acest an şi nici până acum nu joacă la ei acasă. Ne gândim ca grupările care nu îndeplinesc condiţiile să nu poată să promoveze", a spus Iorgulescu.

El a precizat că LPF studiază în continuare introducerea asistenţei video pentru arbitraj în Liga I, dar are nevoie de alţi bani pentru acest lucru, nu din drepturile TV.

Iorgulescu consideră benefic un meci de baraj între câştigătoarea play-out-ului şi o echipă din play-off pentru participarea în Liga Europa: "Acest lucru se poate hotărî doar într-o Adunare Generală. Ar creşte interesul pentru play-out."

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite