Ce reuşită pentru motorsportul românesc! Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

Pilotul român, Simone Tempestini, de şase ori campion naţional absolut, a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri după ce a încheiat pe locul 6 în etapa a şasea a sezonului, Rally di Roma Capitale.

Născut în Italia, Tempestini reprezintă România în motorsport încă din 2016, an în care a ieşit campion mondial la juniori. Anul acesta, cu două runde înainte de final, este mare favorit să devină şi vicecampion european, de data aceasta la seniori.

Clujeanul l-a depăşit în clasamentul general al competiţiei continentale pe spaniolul Nil Solans, diferenţa dintre cei doi fiind de 9 puncte în favoarea lui Tempestini, care a strâns 79 de puncte. Lider rămâne un alt spaniol, Efren Llarena, al patrulea clasat în Italia.

Clasament

Raliul din Capitala Italia, ţara sa natală, s-a dovedit unul dificil pentru Tempestini, care a trebuit să înfrunte nu doar peste 180 de kilometri de probe speciale, dar şi căldura, în timpul zilei, temperatura din maşina de concurs depăşind 70 de grade Celsius.

Echipajul tricolor, format din Tempestini şi Sergiu Itu, a avut o evoluţie constantă, iar în prima zi a fost inclusiv pe 3 la general. Totul s-a decis la secunde. Spre exemplu, diferenţa finală dintre români şi ocupanţii poziţiei a cincea a fost de numai 5 secunde după două zile de concurs şi peste 180 de kilometri parcurşi. Victoria de la Roma i-a revenit italianului Damiano de Tommaso.

„Suntem mulţumiţi de parcurs chiar dacă am avut parte de o căldură infernală. Am urcat pe locul 2 în clasament şi asta ne motivează şi mai tare pentru ultimele două etape pentru că vom face tot ce depinde de noi să ne menţinem şi să obţinem o performanţă frumoasă pentru România”, a spus Tempestini.

Următoarea etapă din competiţia europeană, penultima, va avea loc în perioada 27-28 august, la Barum, în Cehia. Până atunci, Tempestini şi Itu vor concura la Raliul Moldovei Bacău, în perioada 5-7 august, în încercarea de a reveni în fotoliul de lider în Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite