Ce-i trebuie chelului: albumul Ligii I arată la fel de prost ca şi nivelul fotbalului şi e plin de date expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legendarul Franco Baresi (centru) a venit la Bucureşti pentru lansarea albumului. FOTO: lpf.ro
Legendarul Franco Baresi (centru) a venit la Bucureşti pentru lansarea albumului. FOTO: lpf.ro

Într-o perioadă în care fotbalul intern scârţâie din toate încheieturile, ce e valabil astăzi nu mai stă în picioare mâine, iar echipele intră în insolvenţă una după alta, cineva de la LPF s-a gândit că avem nevoie de un album cu fotbalişti.

Cine a achiziţionat albumul Panini a fost tot mai dezamăgit pe măsură ce a răsfoit paginile în care apar loturile. Dacă te uiţi şi pe fugă pe numele jucătorilor, vei realiza că foarte mulţi dintre ei nu se mai află la cluburile unde sunt trecuţi!

„Adevărul“ a luat loturile la „puricat“ şi a ajuns la următorul bilanţ: 72 dintre cei 360 de fotbalişti, adică 20 la sută din ei, nu mai figurează la echipele din album. Cele mai grave situaţii sunt la Rapid şi la CFR Cluj, acolo unde 15, respectiv 9 dintre componenţii lotului au ajuns, între timp, la alte grupări.

Ce spune Liga: „Le-am făcut în august“

Contactat de „Adevărul“, directorul departamentului de imagine-comunicare din cadrul LPF, Marius Mitran, a încercat să explice de ce albumul conţine multe date eronate.

„Fotografiile s-au făcut în august, dacă nu mă înşel. Nu sunt falsuri. Ele reprezintă loturile cu care echipele au început campionatul. Asta contează. Albumul Panini e o dovadă, un crâmpei de istorie. Peste 10-15 ani, te uiţi înapoi şi vei vedea cine a fost în sezonul X în aceste loturi“, şi-a început Mitran discursul.

Oficialul LPF a oferit şi un exemplu internaţional în susţinerea afirmaţiilor sale. „Uitaţi-vă la albumele Panini de Liga Campionilor din sezonul 2014-2015. Cuadrado a început la Fiorentina, şi poate să dea oricâte goluri acum pentru Chelsea, el în album va rămâne la Fiorentina. Inevitabil, multe loturi din Liga I nu mai sunt actuale, mai ales la noi, la nivelul incertitudinii care există la echipe. Ne-am asumat acest lucru“, a adăugat Mitran.

Explicaţia nu prea stă în picioare

Scuza invocată de LPF nu stă în picioare din două motive. În primul rând, e ilogic să vinzi un produs înainte de începerea returului, când datele tale sunt adunate în tur şi parţial expirate.

Apoi, dacă fotografiile au fost făcute în august, aşa cum susţine Mitran, e o nebuloasă cum de Lemnaru figurează în album la Universitatea Cluj, iar Rusescu la Steaua. Asta în condiţiile în care primul a fost la Steaua până în septembrie, iar „Ruse“ s-a întors în Ghencea tot atunci.

5 lei costă albumul Panini dedicat Ligii I. Fiecare plic cu stickere poate fi achiziţionat contra sumei de 2,2 lei.  

Ce jucători au părăsit echipele din album

Târgu-Mureş (2): Adrian Sălăgeanu, Claudiu Bumba

Astra (3): Vasileios Pliatsikas, Sadat Bukari, Marian Cristescu

Ceahlăul (2): Andrei Dumitraş, Andrei Marc

CFR Cluj (9): Ionuţ Rada, Mario Felgueiras, Remo Amadio, Mateo Susici, Mirko Ivanovski, Aitor Monroy, Christian da Silva, Giorgi Chanturia, Bruno Guimaraes

Concordia Chiajna (6): Matej Bagarici, Alexandru Stan, Liviu Băjenaru, Neluţ Roşu, Mario Brlecici, Adrian Cristea

CSU Craiova (2): Cosmin Frăsinescu, Mihăiţă Pleşan

Dinamo (5): Cătălin Samoilă, Constantin Grecu, Adrian Popa II, Wandersen Miranda, Elton

FC Botoşani (1): Marian Anghelina

FC Braşov (7): Silva Fernando, Ricardo Machado, Alexandru Vagner, Cătălin Ţîră, Ştefan Grigorie, Bruno Madeira, Cătălin Munteanu

Viitorul (2): Dragoş Balauru, Adrian Piţ

Gaz Metan (1): Miloş Buchta

Oţelul Galaţi (5): Enes Sipovici, Samoel Cojoc, Andrei Măruş, Silviu Ilie, Karol Karlik

Pandurii (1): Laurenţiu Iorga

Petrolul (4): Gerson Ferreira, Soni Mustivar, Juan Albin, Njongo Priso

Rapid (15): Ioan Mera, Andrei Ţânc, Alexandru Iacob, Gatson Mendy, Daniel Lung, Dan Săndulescu, Emil Dică, Laurenţiu Buş, Valentin Balint, Florin Călin, Andrei Ciolacu, Valentin Negru, Sebastian Cojocnean, Iulian Roşu, Alexandru Coman

Steaua (2): Lukasz Szukala, Lucian Sânmărtean

Universitatea Cluj (5): Emil Ninu, Vladimir Niculescu, Nicolae Muşat, Karim Boutadjine, Dan Bucşa

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite