Ce a ajuns Walter Zenga: încă un club minuscul l-a dat afară din cauza rezultatelor catastrofale

0
Publicat:

Walter Zenga, fost mare portar al naţionalei de fotbal a Italiei, nu mai este antrenorul echipei Emirates Club, pe care o pregătea de la începutul lui ianuarie, a anunţat clubul aflat pe penultimul loc în campionatul Emiratelor Arabe Unite.

Walter Zenga. FOTO: Facebook
Walter Zenga. FOTO: Facebook

Walter Zenga, care a împlinit duminică 64 de ani, a obţinut doar cinci puncte în şase meciuri din campionatul Emiratelor Arabe Unite (o singură victorie). Debutul său a adus o înfrângere umilitoare în cupă, 1-7 cu Al-Wasl. Pregătirea echipei a fost încredinţată lui Benito Carbone, până acum secundul lui Zenga.

Zenga nu mai antrenase de aproape trei ani şi jumătate înainte de a semna în ianuarie contractul cu Emirates Club, care era valabil până pe 30 iunie 2025.

Zenga, care a jucat în cea mai mare parte a carierei la Inter Milano, a pregătit echipe ca FC Naţional, Steaua şi Dinamo, dar şi Catania, Palermo, Sampdoria şi Cagliari, în ţara sa, sau New England Revolution (SUA), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Gaziantespor (Turcia), Al-Nassr (Arabia Saudită) şi Wolverhampton (Anglia).

Zenga a antrenat deja cinci formaţii din Emiratele Arabe Unite, Al-Ain, Al-Nasr, Al-Jazira, Al-Shaab și Emirates Club.

Emirates Club, cu doar 11 puncte după 19 meciuri, are şanse minime să evite retrogradarea în eşalonul secund, deşi printre jucătorii săi este un nume mare, Andres Iniesta, fostul mare mijlocaş al naţionalei Spaniei, ajuns la aproape 40 de ani. În componenţa lotului mai este un fost internaţional spaniol, atacantul Paco Alcacer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite