Cazul rugbiștilor francezi acuzați de viol. Justiția din Argentina a respins un nou raport medical al victimei

0
0
Publicat:

În luna iulie, doi jucători de rugby francezi au fost acuzați de viol și au fost puși sub arest preventiv de către instanța Argentinei. Luna aceasta, justiția din Mendoza a respins un nou raport medical prezentat de avocații reclamantei.

Justuția din Argentina a respins un nou raport medical în cazul rugbiștilor/FOTO: X @nanana365media
Justuția din Argentina a respins un nou raport medical în cazul rugbiștilor/FOTO: X @nanana365media

Cei doi jucători, Hugo Auradou și Oscar Jegou, de 20, respectiv 21 de ani au fost acuzați de viol calificat în grup, fapta având loc în noaptea de 6 spre 7 iulie. Deși avocata reclamantei vorbește despre „violențe teribile” care au avut loc, sportivii susțin că relațiile sexuale au fost consensuale.

Ca urmare a respingerii raportului, procuratura din Mendoza a stabilit data de 18 octombrie pentru audierea cererii de clasare a cauzei.

Motivul pe care îl invocă judecătorii pentru vânătăile victimei sunt din cauza problemelor de coagulare a sângelui, deși un medic hematolog declara că „nu suferă de această boală”. Judecătorii au considerat inutilă explicația medicului și că nu va schimba cursul cazului, scrie AFP. Avocații victimei au solicitat suspendarea audierii de la 18 octombrie, însă a fost refuzată.

La 4 octombrie, parchetul din Mendoza a hotărât clasarea cauzei - adică închiderea înainte de proces - în plus faţă de o cerere în acelaşi sens formulată anterior de apărare, transmite News.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite