Capitala rugby-ului românesc rămâne în Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baia Mare a câștigat cu 24-12 finala Superligii la rugby cu Steaua * Foto: Marian Burlacu
Baia Mare a câștigat cu 24-12 finala Superligii la rugby cu Steaua * Foto: Marian Burlacu

CSM Baia Mare și-a apărat titlul național la rugby, învingând cu 24-12 (16-12) pe Steaua, în finala Superligii. A fost ultima ocazie a reprezentantelor Capitalei de a cuceri măcar un titlu în sporturile de echipă, ocazie ratată de oamenii lui Marin Moț.

Cu rezerve mult mai experimentate, gruparea maramureșană s-a impus grație superiorității dovedite îndeosebi după pauză, când a fost singura care a reușit să înscrie. În primele 40 de minute, cei 2.000 de spectatori care au înfruntat gerul pe stadionul ”Arcul de Triumf” au asistat la un duel al transformerilor. Florin Vlaicu a înscris cele douăsprezece puncte ale Stelei din patru penalități, în timp ce fostul său coleg de la roș-albaștri, Ionuț Dimofte, a concretizat trei lovituri de pedeapsă, dar el a transformat și eseul marcat de Diniș (min. 18). În a doua parte a întâlnirii, Baia Mare a dominat cu autoritate, rareori steliștii amenințând buturile adverse. Mihai Macovei a marcat al doilea și, totodată, ultimul eseu al finalei, iar Dimofte a mai pus trei puncte pe tabelă tot dintr-o penalitate.

Baia Mare câștigă pentru al treilea an la rând titlul național la rugby, în timp ce Steaua a ajuns la a 5-a finală consecutivă pe care o pierde. 

În meciul pentru locurile 3-4, RCM Universitatea de Vest Timișoara – Farul Constanța 15-11.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite