Cântecul de lebădă al veteranului. Legenda Marian Drăgulescu intră azi în concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Drăgulescu (36 de ani)
Marian Drăgulescu (36 de ani)

Vechii greci considerau că gimnastica reprezintă simetria perfectă între minte şi trup. Această disciplină sportivă fost introdusă la cea dintâi ediţie a Jocurilor Olimpice, la Atena, în 1896.

Prima prezenţă românesacă la gimnastică s-a consemnat în 1936, la Berlin.A urmat o pauză de trei ediţii, după care reprezentanţii noştri nu au mai lipsit niciodată de la o întrecere olimpică. Ba chiar au reprezentat un reper de necontestat al acestui sport, reuşind să câştige un total de 25 de medalii de aur, 20 de medalii de argint şi 26 de medalii de bronz. Astăzi, gimnastica românească se află într-un proces accelerat de degradare. Atât echipa feminină, cât şi cea masculină au ratat calificarea la Jocurile Olimpice, cel mai medaliat sport din istoria României contând practic la nivel mondial numai datorită sclipirilor a doi performeri uriaşi, dar aflaţi la apus de carieră: Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu. 

Ultimul e şi singurul reprezentant al gimnasticii care a reuşit o calificare individuală la Rio de Janeiro, graţie medaliei de argint cucerite la Campionatul Mondial de la Glasgow, de anul trecut. “Am aşteptat opt ani pentru a participa la încă o ediţie a Jocurilor Olimpice. Sunt nerăbdător să încep competiţia. Îmi doresc aurul olimpic, e singura medalie care-mi lipseşte din palmares. Cred că gimnastica are şanse la medalii, la fel scrima, judo, canotajul... avem multe ramuri cu tradiţie. Sper să prindem o zi bună, de fapt eu am vreo trei, şi să ne întoarcem cu cât mai multe medalii acasă”, a spus Marian Drăgulescu. 

Vezi AICI programul sportivilor români în prima zi de concurs

CONCUREAZĂ AZI:

Marian Drăgulescu – de la ora 16:30 – proba individual compus, calificări

Vasile Andrei Muntean – de la ora 16:30 – proba individual compus, calificări

Lotul României

Marian Drăgulescu, Andrei Muntean şi Cătălina Ponor (gimnastică artistică)

Ana Luiza Filiorianu (gimnastică ritmică)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite