Canotajul românesc are şi viitorul asigurat! Performanţe excepţionale  obţinute de juniori la CM de la Plovdiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canotaj

Trei din cele patru medalii obţinute de ţara noastră la JO 2020 de la Tokyo au fost aduse de reprezentanţi noştri în probele de canotaj, iar perspectivele în această disciplă arată foarte bine.

Duminică dimineaţa, la CM de la juniori de la Plovdiv, România a trumfat în două probe, la dublu rame masculin şi la patru rame feminin, în timp ce echipajul feminin în proba de 8+1 a câştigat medalia de bronz.  

Echipajul tricolor, format din sportivii Andrei Petrişor Axintoi şi Iliuţă Leontin Nuţescu, a încheiat cursa cu timpul de 6:41.99 minute, iar pe podium au mai urcat Germania şi Canada. 

”Suntem foarte fericiţi, ne-am antrenat atât de mult pentru acest rezultat. Este o etapă foarte importantă pentru noi, iar această medalie ne va ajuta cu adevărat”, au spus sportivii români imediat după finalul cursei, citaţi de site-ul oficial al competiţiei. 

La scurt timp după această performanţă, şi Daria-Ioana Dinulescu, Maria Guzran, Elena-Maria Robitu şi Ancuţa-Adelina Ungurean, au cucerit aurul la patru rame feminin.

România a calificat şapte echipaje în finalele A de duminică, la CM de la Plovdiv, şi anume dublu rame feminin şi masculin, patru rame feminin şi masculin, patru vâsle feminin, respectiv 8+1 masculin şi feminin.

UPDATE ora 15.00 

Echipajul feminin format din Mariana-Laura Dumitru, Elena Silvia Mocanu, Florentina-Georgiana Neculeasa, Ana-Maria Loghin, Petruţa-Ionela Popa, Elena-Andreea Cerbu, Valentina Amalia Azoiţei, Alexandra-Georgiana Ruscuta şi Victoria-Ştefania Petreanu a câştigat, duminică, medalia de bronz la 8+1 feminin. Pe prima treaptă a podiumului a urcat un echipaj din SUA, iar pe locul doi s-a clasat un echipaj din Germania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite