Campionatul Europeanul de handbal feminin a început cu o mare surpriză. România joacă pe 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia a câştigat contra Franţei în meciul de deschidere
Rusia a câştigat contra Franţei în meciul de deschidere

Campioana mondială la handbal feminin, Franţa, a fost învinsă, joi, de campioana olimpică Rusia, cu scorul de 26-23 (11-10), în meciul de deschidere, contând pentru grupa B a Campionatului European.

Rusia, echipă care peirduse cu România B la Trofeul Carpaţi, a arătat o cu totul altă faţă şi a făcut un meci memorabil în deschiderea Europeanului. Cu o apărare de fier, rusoaicele au tranşat meciul mulţumită prestaţiei unor jucătoare precum Dmitrieva sau Samokhina. 

Franţuzoaicele văd partea plină a paharului. „Anul trecut am pierdut cu Slovenia în primul meci şi a devenit campioane mondiale“, a spus Agylon. 

Vineri se vor disputa celelalte meciuri din grupele A şi B, adică Serbia – Polonia şi Danemarca – Suedia (grupa A), respectiv Muntenegru – Slovenia (B).

Celelalte două grupe programează partide doar sâmbătă, chiar de ziua naţională a României, după cum urmează: Ungaria – Olanda şi Spania – Croaţia (grupa C), Norvegia – Germania (ora 16.00) şi România – Cehia (ora 19.00), în grupa D.

România va juca, în ordine, cu Cehia (1 Decembrie, ora 19.00), cu Germania (3 decembrie, ora 19.00) şi cu Norvegia (5 decembrie, ora 22.00).

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Competiţia se desfăşoară în patru oraşe – Nantes, Nancy, Montbéliard şi Brest, cu fazele superioare programate la Nantes şi Nancy, respectiv cu finala la Paris AccorHotels Arena, în 16 decembrie. În total, 47 de meciuri.

România va mai fi reprezentată la CE2018 şi de cuplul de arbitre Cristina Năstase şi Simona Raluca Stancu.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Partidele de la Campionatul European (29 noiembrie – 16 decembrie) sunt transmise de TVR.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite