Camerun - Serbia, cel mai spectaculos meci de la Mondial. Șase goluri de poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camerun și Serbia au remizat, 3-3 în cel mai frumos meci al Cupei Mondiale din Qatar. A fost o partidă cu răsturnări de scor, multe faze de poartă, ratări monumentale, dar și 6 goluri de poveste. Fotbal total, dar care nu prea ajută nici o formație pentru accederea în ”optimile” Mondialului.

Alexandr Mitrovic a marcat, dar Serbia a făcut doar egal contra Camerunului. Foto EPA EFE
Alexandr Mitrovic a marcat, dar Serbia a făcut doar egal contra Camerunului. Foto EPA EFE

Echipa antrenată de Dragan Stojkovic a început mai bine şi a avut prima ocazie în min. 11, când Mitrovic a încheiat o acţiune cu şut din unghi cu stângul în bară. Acelaşi Mitrovic (17) a tras pe lângă poartă de la 10 metri, după o minge ricoşată din Tolo.

Africanii au reuşit să îşi creeze şi ei o situaţie bună, dar şutul lui Kunde din unghi (19) a fost respins de lângă bară portar. Camerunezii au deschis scorul zece minute mai târziu (20), când Castellletto a reluat în plasă de la un metru, după o minge deviată de Nkoulou, la cornerul executat de Kunde și se apropiau de prima victorie la CM Qatar 2022.

Pe finalul primei reprize, Kunde a avut un şut respins de portar (43), iar apoi a reluat pe lângă ţintă.

Sârbii, două goluri în prelungirile primei reprize

Ultimele minute înainte de pauză au aparţinut sârbilor, care au reuşit să înscrie de două ori. Pavlovic a egalat cu o lovitură de cap din 7 metri (45+1), din centrarea lui Tadic, iar apoi Sergej Milinkovic-Savic a adus Serbia în avantaj (45+3), cu un şut plasat de la 16 metri, după pasa lui Zivkovic. Sârbii mai puteau marca o dată, dar şutul lui Mitrovic (45+5) a fost deviat de un fundaş.

În repriza secundă, ''Orlovi'' (vulturii) s-au desprins la 3-1, prin golul semnat de Mitrovic (53), din careu, după o combinaţie frumoasă, la care au mai participat Kostic, Sergej Milinkovic-Savic şi Zivkovic.

Meciul a continuat alert, cu faze la o poartă şi alta, însă Toko Ekambi (62) a tras slab din unghi şi Vanja Milinkovic-Savic a reţinut. Sergej Milinkovic-Savic (63) a ratat o mare ocazie, singur cu portarul, lobul său trecând peste poartă.

Camerun egalează de la 1-3!

''Leii'' au sancţionat apoi de două ori, în decurs de patru minute, apărarea avansată a sârbilor, marcând pe contraatac: Aboubakar (63) a redus din diferenţă, cu un lob, golul fiind iniţial anulat pentru ofsaid şi acordat ulterior după verificarea VAR-ului; Choupo-Moting (66) a egalat din pasa lui Aboubakar, la un contraatac în doi, gol validat de VAR. Camerun - Serbia 3-3!

Serbia a forţat golul victoriei, dar şutul lui Mitrovic din unghi (76) a fost respins de Epassy, Sergej Milinkovic-Savic (78) a şutat de la 20 de metri peste poartă, Kostic (88) a tras slab din unghi şi Epassy a prins, iar Mitrovic (89) a fost imprecis din poziţie excelentă de la 15 metri.

Choupo-Moting a adus egalarea pentru Camerun. Foto EPA EFE
Choupo-Moting a adus egalarea pentru Camerun. Foto EPA EFE

Şi jucătorii lui Rigobert Song au mai avut două situaţii, însă şutul lui Aboubakar (87), din afara careului, a fost prins de Vanja Milinkovic-Savic, care a fost la post şi la mingea trimisă de Nkoudou (90+5) din lovitură liberă.

Cele două formații rămân cu câte un singur punct după două meciuri disputate în cadrul fazei grupelor la CM Qatar 2022 și păstrează șanse minime de calificare. Luni, de la ora 18.00 (TVR 1), Brazilia joacă împoriva Elveției. Cine câștigă își asigură biletele pentru ”optimile” Qatar 2022.

Camerun - Serbia 3-3

Au marcat: Castelletto  29, Aboubakar  64, Choupo-Moting  66/ Pavlovic  45+1, Milinkovic-Savic 45+3, Mitrovic  53.

Camerun: Mboka - Fai, Castelleto, N'Koulou, Tolo - Anguissa, Kunde, Hongla - Mbeumo, Choupo Moting, Toko Ekambi

Rezerve: Ngapandoutnbu, Mbekeli, Marou, Wooh, Mbaissidara, Bella Ondoua, Aboubakar, Nkoudou, Bassogog, Oum Gouet, Nsame, Ebosse, Ngamaleu, Ncham.

Selecționer: Rigobert Song

Serbia: V. Milinkovic-Savic- Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic - S. Milinkovic Savic, Zivkovic, Lukic, Maksimovic - Tadic, Mitrovic, Kostic

Rezerve: Dmitrovic, Rajkovic, Erakovic, Radonjic, Gudelj, Jovic, S. Mitrovic, Babic, Vlahovic, Racic, Djuricic, Lazovic, Ilic, Mladenovic, Grujic.

Selecționer: Dragan Stoikovic

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite