Cadoul anului: ce primeşte tatăl lui Neymar din partea arabilor pentru transferul fiului său la PSG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La patru ani de la sosirea sa la formaţia catalană, brazilianul de 25 de ani va pleca, urmând să devină cel mai scump transfer din istoria fotbalului cu o sumă şocantă: 222 de milioane de euro.

Tridentul Messi – Suarez – Neymar din atacul devastator al Barcelonei e istorie! Asta deoarece, Neymar nu va mai face parte din el.

Ceea ce a început ca un zvon în ultimele săptămâni s-a transformat într-o confirmare oficială din partea Barcelonei, miercuri dimineaţă. „Neymar nu s-a antrenat, astăzi, cu permisiunea antrenorului. În primul rând, el a venit la şedinţa de pregătire, aşa cum era de aşteptat. În al doilea rând, şi-a luat la revedere de la colegii săi, întrucât intenţia sa e să plece de la club. Şi, în ultimul rând, antrenorul i-a dat voie să plece, având în vedere această situaţie“, a explicat un purtător de cuvânt al celor de la Barcelona pentru ESPN.

Luni şi marţi, fotbaliştii pregătiţi de Valverde au primit liber după revenirea Barcelonei de la International Champions Cup în SUA. Neymar a folosit acest prilej pentru a merge în China în cadrul unei campanii publicitare. De asemenea, a finalizat negocierile cu PSG, aşa că, ieri, a stat doar 40 de minute la baza „Joan Gamper“, după care a ieşit la bordul maşinii sale, fără a oferi declaraţii.

Potrivit ultimelor informaţii, Neymar va efectua vizita medicală la Paris, după care va fi prezentat de PSG în cadrul unui eveniment organizat lângă Turnul Eiffel. 

Drept cadou, tatăl lui Neymar va primi un avion privat din partea PSG-ului.

Brazilianul îşi va plăti singur clauza de reziliere a contractului cu Barcelona, cifrată la 222 de milioane de euro, astfel încât clubul francez să nu încalce Fair Play-ul financiar impus de UEFA. Apoi, Neymar va primi 300 de milioane de euro din partea Qatar Sports Investments, firma la care preşedinte e Nasser Al-Khelaifi, patron şi la PSG. Oficial, Neymar va încasa această sumă ca să devină ambasadorul Mondialului din 2022 care va fi găzduit de Qatar. Neoficial, vorbim de o strategie prin care PSG va plăti, indirect, pentru cel mai scump transfer din istoria fotbalului.

Cele mai scumpe transferuri din istorie

Nume Traseu Sumă

Pogba Juventus – Man. United 105.000.000

Bale Tottenham – Real Madrid 101.000.000

Cr. Ronaldo Man. United – Real Madrid 94.000.000

Higuain Napoli – Juventus 90.000.000

Neymar Santos – Barcelona 88.200.000

*sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite