Ca-n Africa: desemnarea celui mai bun fotbalist al continentului negru a produs un scandal. Cum a reacţionat învinsul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yaya Toure
Yaya Toure

De obicei, după astfel de festivităţi, toţi cei care au fost nominalizaţi îl felicită pe câştigător, chiar dacă în sinea lor nu sunt de acord cu decizia. În Africa însă, jucătorul care a ieşit pe locul 2 a izbucnit în presă.

Ivorianul Yaya Toure (Manchester City) pusese un mic monopol pe trofeul acordat celui mai bun fotbalist african al anului.

Mijlocaşul care impresionează, aproape în fiecare meci, a primit această distincţie în 2011, 2012, 2013 şi 2014. Dacă anul trecut l-a învins pe gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) cu 175 la 120, după numărarea voturilor, în acest an, rolurile s-au înversat.

Aubameyang a strâns 143 de voturi, iar Toure doar 136, primul devenind, în premieră, cel mai bun jucător de pe continentul negru. Rezultatul votului l-a înfuriat pe Yaya Toure, după cum a informat Digi Sport.

Ce a spus?

„Sunt foarte, foarte dezamăgit. E trist să vezi că Africa reacţionează în acest mod, că nu dă importantă lucrurilor africane. Cred că e ruşinos pentru Africa, iar un asemenea comportament e indecent. Noi, africanii, nu arătăm că Africa e importantă în ochii noştri, ci privilegiem mai mult exteriorul decât propriul nostru continent. Iar acest lucru e lamentabil!“, a spus mijlocaşul de 32 de ani.

Dacă ar fi primit trofeul şi în 2015, Yaya Toure ar fi devenit fotbalistul care a câştigat de cele mai multe ori distincţia acordat jucătorul anului în Africa. Aşa, cu patru trofee, el împarte locul 1 cu camerunezul Samuel Eto’o.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite