"Bursucul" se aşează în faţa Stelei: cum arată tabloul transferurilor din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ASA Târgu Mureş şi Steaua, echipele care s-au bătut la titlu până în ultima etapă a sezonului trecut se întrec în transferuri, anticipând un nou duel pentru campionat.

Steaua a ajuns la un acord cu CFR Cluj pentru Sulley Muniru, fotbalist care a dat cu piciorul în minge la echipa a doua a lui Real Madrid, alături de deja consacraţii Morata sau Jese Rodriguez.
Cum pauza de meciuri oficiale e foarte scurtă, echipele din Liga I s-au reunit şi îşi conturează loturile. Cererea cea mai mare e la capitolul fotbaliştilor cu experienţă, care au confirmat şi se bucură de mai mult credit în comparaţie cu tinerii.
De departe iese din pluton ASA Târgu Mureş, vicecampioana de anul trecut cu pretenţii clare de mai urca o poziţie. Chiar dacă obiectivul oficial se încadrează în locurile 1-4, e clar că ambiţia lui Dan Petrescu e de a depăşi echipa lui Gigi Becali, care i-a închis uşa în nas în finalul sezonului trecut, când îşi oferise gratuit serviciile. De îndată ce a pus piciorul la Târgu Mureş, alături de preşedintele Bogdan Mara, „Bursucul” a dictat tonul unei campanii de achiziţii centrată pe fotbalişti trecuţi de 30 de ani, care să respecte un plan tactic bazat pe organizare şi disciplină. La Mureş a sosit ieri fostul stelist Pawel Golanski, fundaşul dreapta polonez, liber de contract după despărţirea de Kielce, chemat să întărească un post deficitar. E al şaselea fotbalist adus déjà de ASA, care „lucrează” şi la prelungirea contractului lui Sepsi, dorit de Nurnberg, din 2.Bundesliga. Dintre noii jucători semnaţi, singurii care mai au şi ceva tehnică de arătat ar fi Dacian Varga şi Mariyan Ognyanov, sosit pe Mureş cu recomandarea de cel mai bun pasator al campionatului bulgar . Ei ar trebui să aducă şi ceva creativitate liniei de mijloc, dat fiind faptul că Zicu e aproape de o revenire la Timişoara, iar Bumba e tentat cu ceva oferte din străinătate.
Steaua l-a luat pe Sulleyman Magnificul
Steaua a contracarat până acum cu trei jucători ce s-au remarcat în Liga I, fundaşul de bandă Alcenat, Quenten Martinus, aripa din Curacao, şi Sulley Muniru, mijlocaşul de la CFR Cluj. Ultimul dintre aceştia a ajuns chiar ieri la un acord cu echipa campioană, primind dezlegare de la clujeni în schimbul a 350.000 de euro. Fratele celebrului Sulley Muntari (AC Milan) a apărut la Cluj în ianuarie 2013, fiind ţinut în lot după ce a trecut o sesiune de probe şi "adoptat" cu porecla Sulleyman Magnificul . Venise la ardeleni după ce o perioadă de timp petrecută la echipa a doua a lui Real Madrid şi chiar se lăuda că a fost chemat de Jose Mourinho pentru câteva antrenamente cu “greii” echipei din capitala Spaniei: "A fost o perioadă incredibilă a vieţii mele. Am învăţat multe la Madrid. Mourinho este un antrenor care pregăteste totul în detaliu. Este şi om de mare caracter", rememora Muniru. Acesta a jucat 44 de meciuri pentru CFR Cluj, fără să înscrie vreun gol în campionat.


Daniel Opriţa şi Nicolae Dică, secunzii lui Mirel Rădoi (centru) FOTO Sportpictures.eu

Radoi foto sportpictures.eu

Mirel nu are BAC-ul
Steaua se pregăteşte de Liga Campionilor la Braşov cu un antrenor în acte, Massimo Pedrazzini, şi unul în realitate, Mirel Rădoi. Fostul mijlocaş al Stelei nu are studiile necesare nici măcar pentru a se înscrie la cursurile şcolii de antrenori, întrucât îi lipseşte diploma de absolvire a liceului. Primul meci cu Mirel Rădoi pe bancă e unul de încălzire, un amical cu Zărneşti ce va avea loc vineri. De săptămâna viitoare, şi Steaua şi FC Botoşani pleacă în Austria, de unde se vor întoarce înaintea Supercupei României. Programat pe 8 iulie la Constanţa, sub considerentul că stadionul va fi umplut de turişti, meciul ne va oferi o primă impresie despre ce vor arăta cele două echipe în campionat.

8 iulie este data Supercupei României, care se va disputa la Constanţa între Steaua şi ASA Târgu Mureş

Cum ar arăta Steaua cu lotul de acum: Niţă – Alcenat, Papp, Varela, Guilherme – Breeveld, Muniru – Ad. Popa, Chipciu, Martins - Ţucudean.
Cum ar arăta ASA cu lotul de acum: Stăncioiu – Golanski, Mafei, M. Constantin, Sepsi – G. Mureşan, Brandan – Nicoliţă, Ognyanov, Varga – Axente. 

Ce achiziţii au făcut echipele din Liga I
Steaua
Sulley Muniru (22 de ani) CFR Cluj
Jean Sony Alcenat (29 de ani) Petrolul
Quenten Martinus (24 de ani) FC Botoşani

ASA Târgu Mureş
Pawel Golanski (32 de ani) Korona Kielce
Vasile Maftei (34 de ani) Concordia Chiajna
Dacian Varga (30 de ani) CSU Craiova
Pablo Brandan (32 de ani) CSU Craiova
Bănel Nicoliţă (30 de ani) FC Viitorul
Mariyan Ognyanov (26 de ani) Botev Plodviv

Astra
Gerlado Alves (34 de ani) Petrolul
Florin Lovin (33 de ani) Concordia Chiajna

FC Botoşani
Stelian Cucu (25 de ani) Oţelul Galaţi
Dan Roman (29 de ani) Gaz Metan

CFR Cluj
Dani Coelho (25 de ani) Penafiel
Traian Marc (32 de ani) Dinamo
Lucian Goian (32 de ani) FC Braşov
Neluţ Roşu (22 de ani) FC Botoşani

FC Viitorul
Florin Cernat (34 de ani) Oţelul
Ciprian Vasilache (32 de ani)

Ioan Filip (26 de ani) Petrolul
Aurelian Chiţu (24 de ani) Astra
Adnan Aganovici (27 de ani) FC Braşov
Cristian Ganea (23 de ani) FC Braşov

Pandurii - au revenit Alexandru Ciucur (CSMS Iaşi) şi David Lazar (Fc Botoşani)

CSU Craiova
Apostol Popov (32 de ani) ŢSKA Sofia

FC Voluntari
Paul Pârvulescu (26 de ani) Viitorul

ACS Poli Timişoara
Dan Popescu (22 de ani) Oţelul

Concordia Chiajna
Marian Constantinescu (33 de ani) FC Braşov


Antrenori noi în Liga I
Mirel Rădoi (Steaua)
Dan Petrescu (ASA Târgu Mureş)
Dan Matei (CFR Cluj)
Tibor Selymeş (Petrolul)

Echipele româneşti în cupele europene
Steaua turul doi preliminar al Ligii Campionilor 14-15 iulie (turul)
FC Botoşani turul unu preliminar al Ligii Europa 2 iulie (turul)
Astra turul doi preliminar al Ligii Europa 16 iulie (turul)
ASA Târgu Mureş turul trei preliminar al Ligii Europa 30 iulie (turul)


 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite