Bonus uriaş pentru Hamilton dacă va câştiga titlul de campion mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton va încasa un bonus foarte mare în cazul în care va câştiga titlul mondial în acest sezon. Lupta va fi dată în ultima etapă a campionatului, duminică, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Pilotul britanic de la Mercedes are un salariu de 49 milioane de euro, conform contractului semnat cu echipa germană, care include însă şi bonusuri, pentru a compensa faptul că nu există premii în bani în acest sport pentru Marile Premii câştigate, anunţă agerpres.ro. După câştigarea celui de-al şaptelea său titlu mondial, în 2020, Hamilton a primit, conform Forbes, un premiu suplimentar de patru milioane de euro, bonus pus în pericol anul acesta de olandezul Max Verstappen, cu care britanicul se află la egalitate de puncte înaintea ultimului Grand Prix al sezonului.

Verstappen are un salariu de bază în valoare de 23 milioane euro de la Red Bull, care poate ajunge până la 37 milioane euro cu toate primele acumulate pe parcursul sezonului. Olandezul a câştigat cele mai multe curse în 2021 (9), fiind totodată pilotul cu cele mai multe podiumuri (17) şi plecări din pole position (9) în acest an.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite